Gemoedelijk in de natuur in je nakie

  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 2 weken geleden #122 door Adminuser
Gemoedelijk in de natuur in je nakie was gemaakt door Adminuser
Gemoedelijk in de natuur in je nakie, Open dag naturistencamping Zon en Leven
RUCPHEN - Gemoedelijk zit een groepje mensen bij het gloednieuwe houten verenigingsgebouw van naturistenvereniging Zon en Leven, afdeling de Posthoek. Het is open dag en wat voor een: de zon schijnt uitbundig. 

De nieuwe houtgestookte sauna staat er met deze temperaturen ongebruikt bij. Maar de hottub en de cold tub worden wel gebruikt. 

Zon en Leven hield zondag op alle negen afdelingen een open dag. De Posthoek, gelegen aan de Posthoorn in Rucphen telt 200 leden, vertelt bestuurslid Wilma Machielse. Die komen uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland. 

Oudere leden
Het valt op dat de leden over het algemeen wat ouder zijn. "De naturistenbeweging vergrijst'', beaamt Wilma. Ze laat het prachtige terrein zien met 25 kampeerplaatsen voor caravans en tenten. De paden hebben namen als Mus of Larix, die op houten bordjes staan aangegeven. "Die zijn door de leden zelf gemaakt, van bomen van ons eigen terrein'', vertelt Wilma. De leden hebben ook zelf het nieuwe clubhuis gebouwd, exploiteren zelf de camping en organiseren ook activiteiten als yoga en biodans. "Als je hier lid bent, kun je niet alleen maar op je billen zitten.''

Niemand vaste plaats
Zelf woont Wilma Machielse in Roosendaal, ze rijdt regelmatig met de caravan naar het bos. "Die nemen we voor ieder bezoek opnieuw mee. Want niemand heeft hier een vaste plaats'', vertelt ze. 

Enthousiast laat ze zien waar ze in de winter staat, een plek met vrij uitzicht op de hei, die in het najaar uitbundig paars kleurt. Of ze dan ook naakt recreëert? "Daar hebben we geen regels voor, hoor. Als ik het koud heb, trek ik iets aan.''

Bron:  bndestem

[align=right]Origineel gepost door JohnnyvanG.[/align]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 1.139 seconden

Cron Job Starts