Zwembad voorwaarde blotenbillencamping

  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 2 weken geleden #100 door Adminuser
Zwembad voorwaarde blotenbillencamping was gemaakt door Adminuser
Zwembad voorwaarde blotenbillencamping

Net als wifi is ook een zwembad tegenwoordig een voorwaarde voor een naturistencamping, zegt secretaris Jan Mulder van de Naturistenvereniging Atlanta in Geleen. "Jazeker, ook voor naturisten of nudisten."
De camping aan de rand van natuurgebied Graetheide tussen Born en Geleen, ziet een langgekoesterde wens in vervulling gaan: de opening op zaterdag 20 augustus van een zwembad op eigen terrein. Het bad van tien bij vier meter zal vooral meer naakt recreërende jonge gezinnen met kinderen moeten trekken. Dat aantal ligt bij Atlanta nu op nul per jaar, geeft hij toe.

Volgens de belangenbehartigende Naturisten Federatie Nederland (NFN) doet zo’n twee miljoen Nederlanders wel eens aan naaktrecreatie door een naaktstrand, een meertje in het binnenland of een sauna te bezoeken. De NFN zelf telt 72.000 leden. 

Tegenwoordig worden termen als naturisme en nudisme door elkaar gebruikt. Dat was vroeger anders. In de jaren zestig werd met naturisme bloot als levensstijl bedoeld. Daarmee werd ook aangegeven dat je ‘duurzaam en met veel aandacht voor de natuur leefde’, aldus de NFN. "Nudisme daarentegen stond voor mensen die bloot waren om het bloot zijn, voor het praktische gemak’"

Nederland is een van de weinige landen waar naaktrecreatie sinds 1986 wettelijk is toegestaan, vastgelegd in artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht. Naaktrecreatie is sindsdien alleen strafbaar als het wordt uitgeoefend op plekken die daarvoor niet geschikt zijn. Wie naakt de straat op gaat pleegt geen zedenmisdrijf, maar overtreedt de openbare orderegels en kan een boete krijgen voor naaktlopen die kan oplopen tot 380 euro.

Bron:  limburger.nl

[align=right]Origineel gepost door JohnnyvanG.[/align]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 1.218 seconden

Cron Job Starts