Vrijspraak voor organisator van naaktwandelingen


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 4 maanden geleden #13 door Adminuser
29-12-2015

Het Hof van beroep van Luik heeft het arrest van de rechtbank van Arlon van december 2014 gewijzigd.

Het Hof van beroep van Luik behandelde begin december 2015 het arrest van de veroordeling van Paul Depré, de organisator van naturisten wandelingen. Deze werd in december 2014 veroordeeld door de correctionele rechtbank van Arlon tot zes maanden gevangenis voor schending van de openbare zeden.

De man van Florenville werd volledig vrijgesproken. Bij een wandeling ('randonnue') georganiseerd in de bossen van Florenville op 10 juli 2011, waar een naturisten gezin met drie kinderen aan deelnam, is volgens het Hof niet bewezen dat deze wandeling onfatsoenlijk was gezien het ontbreken van bewijs en werden er voorzorgsmaatregelen genomen om de confrontatie van het publiek met naaktwandelaars te voorkomen. Het sociale leven in de regio werd door de naaktwandeling niet verstoord. 

Er was ook vrijspraak voor de foto's en video's van naaktrecreanten die in tussen juli 2009 en maart 2010 bij klaarlichte dag genomen werden in het centrum van Aarlen in de nabijheid van winkels, op het voorplein van de kerk en in de buurt van het voormalige paleis van Justitie. De rechtbank van Arlon beoordeelde dit als schandalig, maar het Hof van Beroep is de mening toegedaan dat de foto's geen beledigende, geweldadige of sexuele handelingen vertonen. Bovendien werden de foto's uitsluitend getoond aan een goed geïnformeerd en instemmend publiek. Er kan dus niet gesteld worden dat onwetende mensen gedwongen confrontatie met naakt hebben moeten ondergaan. Vandaar oordeelt het hof dat de openbare zeden niet geschonden werden.
 
Paul Depré, organisator van de wandelingen is opgelucht. "Ik ben opgelucht dat dit zwaard van Damocles niet langer boven mijn hoofd hangt", zei hij. "Dit arrest zal kunnen toegevoegd worden aan de jurisprudentie over naturisme". De voorzitter van Naturlux zal vanaf maart 2016 opnieuw met de wandelingen voor naturisten starten.

8 december 2015
http://www.dhnet.be/regions/namur-luxemb...94c95d9058

[align=right]Origineel gepost door Bartel.[/align]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.231 seconden
Gemaakt door Kunena