18-08: Naturistisch wadlopen naar Schiermonnikoog


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Frivooltje
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 6 dagen geleden #1053 door Frivooltje
Wil je ook eens (opnieuw) kennismaken met wadlopen, zonder hier een atletische prestatie voor neer te zetten? Op 18 augustus wordt, onder begeleiding van een erkend wadloopgids, een oversteek naar Schiermonnikoog gemaakt over een vrijwel harde zandbodem. Omdat de meeste mensen de voorkeur hebben voor een oversteek heb ik weer gekozen voor een oversteek naar Schiermonnikoog via de zogenaamde Brakzand variant. (zie: www.wadloopgids.nl , Schiermonnikoog: “The easy way”, voor meer informatie)

Deze tocht is relatief eenvoudig en meestal wordt op deze data ook niet door grote wadlooporganisaties gelopen, zodat het er naar mijn verwachting relatief rustig is.

Aan het begin van de dag word je met een schip over de eerste geul op een drooggevallen zandbank afgezet en loop je verder naar Schiermonnikoog. Geen diepe geulen, geen zwaar slik, maar gewoon lopen met voldoende aandacht voor de weidsheid van ons werelderfgoed de Waddenzee.
Bij goede weersomstandigheden steken we dwars over het eiland door naar de Noordzee en lopen via het strand terug naar strandpaviljoen ‘De Marlijn’.
De gehele tocht, vanaf het schip tot aan de bewoonde wereld kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, naturistisch worden gelopen. De terugtocht is (niet naturistisch) met de veerboot naar Lauwersoog.
Je moet in staat zijn zonder al te veel moeite ca. 4 uur achter elkaar te kunnen lopen. Eenmaal op het eiland aangekomen kun je er net zo lang over doen als je zelf wilt.

Kosten:  € 37,50 p.p. incl. de twee boottochten.

Start: 07:30 uur.

[size=xx-small]I didn't choose to be naked. I am forced to wear clothes.[/size]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.198 seconden
Gemaakt door Kunena