Nudisme en naturisme hetzelfde?


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #5 door Adminuser
Nudisme en naturisme hetzelfde? was gemaakt door Adminuser
Naturisme is een Europese benaming en Nudisme een Noord Amerikaans voor praktisch het zelfde, namelijk via de natuur en zon tot een gezond lichaam komen. Ook in de VS waren talrijke verenigingen die net als in Europa daarvoor opgericht zijn en vaak eigen terreinen bezaten. (American Sunbathing Association en American Health Alliance and Progress bv) Naturisme in Europa stoelt nog bijna geheel op dezelfde denkwijze al zijn gebruik van alcohol, het eten van vlees en roken niet langer taboe. 
De Amerikanen ontdekte in de jaren 60 echter dat je bloot nog veel meer kon doen, vooral in de zonnige staten en met de toenemende welvaart. Veel huizenbezitters in bv Californië legde een zwembad aan in de achtertuin uit en nodigde vrienden uit om bloot te komen zwemmen, skinny dipping. Ook werd er naakt gebarbecued waarna 's avonds nog met warme temperaturen binnenshuis een alcoholtje werd gedronken.
Voor veel naturisten is dit een schrikbeeld, die vinden dat er achter het bloot zijn een diepere betekenis moet schuilgaan en vooral in de natuur moet gebeuren met respect voor een ander. Naturistenterreinen hanteren nog steeds de INF stelling over naturisme. Het nudisme heeft helaas in latere jaren een negatieve klank gekregen en word vaak geassocieerd met exhibitionisme en soms ook seks. Een nudist zou iemand zijn die 24/7 naakt wil zijn zonder met iemand rekening te houden. (wat dus niet waar is) Daarom is gekozen voor een nieuwe benaming nuderecreation: naaktrecreant.  
Ook in Nederland, een land dat toch vooral op Angel-Saksische landen is gericht en dat vaak word beschuldigd door mede Europeanen met zijn rug naar Europa te staan. Nederland was net als de VS tot eind jaren 60 een zeer preuts landje, wie kent niet de film van Bert Haanstra over het problematisch omkleden op het strand? Maar met de komst van het eerste officiële naaktstrand was het hek van de dam. (de rest van Europa spreekt voornamelijk over naturistenstranden, ook een opmerkelijk verschil) Sindsdien is Nederland koploper wat betreft naaktrecreatie met ruim 90 naaktlocaties. Ook in Nederland loopt de belangstelling terug voor het traditionele naturisme. 
Terreinen kampen met vergrijzing en de NFN richt zich steeds meer op de recreant die gewoon bloot wil genieten zonder enige diepgang. Dit leidt op fora nog wel eens tot verhitte discussies tussen Nederlanders en niet Nederlanders. De nudist of naaktrecreant wil vrijheid en de naturist voelt zich daardoor juist bedreigd. Zij vrezen dat op den duur de terreinen zullen verdwijnen.

Het nudistische Duitse echtpaar Katherine en Herman Soshinki begonnen in 1923 in de Verenigde staten samen met Kurt Bathel de eerste nudistische vereniging met een eigen terrein.

In 1932 ontstond het eerste nudistenkamp Skyfarm, wat nu nog steeds bestaat.
Origineel gepost door Gerard.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.185 seconden
Gemaakt door Kunena