Busserolles - Domaine naturiste Petits-fours


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 4 maanden geleden #385 door Adminuser
Busserolles - Domaine naturiste Petits-fours werd gestart door Adminuser
Te midden van weilanden, bossen en vennen ligt het plaatsje Busserolles in het nationaal park Perigord. (vert) Een dorpje met een bakker, kapper, een kroeg, kerk en gemeentehuis. Het ontbreken van industrie en grootschalige bedrijven laat je hier genieten van de natuur in al zijn schoonheid en met een serene rust. Mede doordat er geen straatverlichting en er geen verlichting op het park is kan men de sterrenhemel tot in detail waarnemen.

Dit is ook wat het Domaine naturiste Petits-fours te bieden heeft voor uw vakantie. Het landgoed is 24 ha groot en grenst aan andere grote landgoederen, weiland en bosgebieden. Door het park kleinschalig op te zetten wordt deze rust minimaal gestoord.
Het park: 6 kampeerplaatsen, een riante woning voor max. 8 personen, ecologisch zwembad 10x15 meter.

Het park is bij uitstek geschikt voor mensen die rust en privacy zoeken en daarbij hun eigen gang willen gaan. In de maanden april, mei en juni, september en oktober is de camping en de gite beschikbaar voor naakt recreatie. De "plage" van het zwembad is 110 m2 groot en biedt volop ruimte voor ontspanning en verkoeling.
http://www.petits-fours-naturiste.eu/s/cc_images/cache_19290037.JPG?t=1447713157
http://www.petits-fours-naturiste.eu/s/cc_images/cache_19289867.JPG?t=1447182257

De camping biedt plaats aan 6 plaatsen rond het zwembad en er zijn 2 plaatsen in het bos. Door de centrale ligging van het zwembad is het voor iedereen comfortabel bereikbaar. Zo ook het toilet gebouw. Het frisse toiletgebouw is voorzien van 2 toiletten, 2 douches en twee wasbakken. (warm en koud water) Aan de linkerzijde bevind zich een afwas gelegenheid met warm water.

De kampeer plaatsen bieden veel privacy door de grote plaatsen maar vaak ontstaat er onderling een gezellig contact en worden er ervaringen uitgewisseld.

Bloot Kamperen op en camping met zwembad en veel privacy.
Het water van het van het natuur zwembad warmt in het voorseizoen snel op door de zwarte EPDM liner. Doordat er geen chloor in het water zit, voelt het water anders aan en ook ruikt het zeer natuurlijk.

We zorgen dat er geen kikkers of ander grote  amfibieën in het water aanwezig zijn. Wel kunt u door het heldere water de salamanders, waterjuffers en waterkevers volgen op hun reis. Later in het seizoen komen de libelles. Het zwembad ligt omringd door bossen waardoor het er altijd aangenaam is.

Zittend op de rand van het zwembad en de geluiden van de natuur waarnemen is zeer rustgevend. (krekels) Men kan uitgebreid bloot struinen op eigen terrein en de natuur verkennen.

Naakt genieten in de winter
Ook in de herfst en winter kan het in Busserolles heel lekker zijn buiten. In de winter komen temperaturen van
20 graden ook voor. Dit komt voornamelijk omdat er heel weinig wind is.
http://www.petits-fours-naturiste.eu/s/cc_images/cache_19290895.jpg?t=1447185314

Petits-fours ligt  ten westen van de route naar Toulouse. (A20) Vanaf Limoges is het ongeveer 60 minuten over de kleinere wegen naar het domein. Totale reistijd bij normaal verkeer vanaf Utrecht ca 9 uur. Vanaf Petits-fours is het dan weer ca 1 uur terug naar de A20. Om door te reizen naar Bordeaux (A10)) neemt ongeveer 2 uur waarvan ca 1/2 uur binnenweg.

Domaine naturiste Petits-fours. 
Coireaud
24360 Busserolles
France
T. +33 553568570
M. +31 6 4641 5554
W.  http://www.petits-fours-naturiste.eu

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
9 maanden 2 weken geleden #1342 door Rogier
Beantwoord door Rogier in topic Busserolles - Domaine naturiste Petits-fours
Eind juni zijn wij op deze camping geweest. Rust, heel veel ruimte en natuur, dat zijn de kenmerken van deze camping. De camping ligt in een gehucht buiten het dorp. De bakker in het dorp is op ongeveer 5 minuten met de auto, de wat grotere plaats Piegut met een supermarkt is ongeveer een kwartier. In de directe omgeving kun je wandelen. Veel hebben we dat niet gedaan omdat het vrij warm was (en we waren met twee kleine kinderen). In het natuur zwembad hebben we iedere dag lekker gezwommen.

Wij zaten in het vakantiehuis. Een mooi huis met een fijne buiten keuken; we konden de hele dag buiten leven. Ook daar heel veel ruimte eromheen en daardoor veel privacy. Toen wij er zaten waren er maar twee andere gasten op de camping. In de woorden van mijn zoon: de halve camping is onze achtertuin (maar ook als er wel meer mensen zijn zul je het denk ik niet snel als druk ervaren omdat het terrein zo groot is). Voor onze kinderen was het leuk dat er ook twee kleine picknick tafel-banken waren en een bak met Duplo.
De beheerder, Peter, is vriendelijk en behulpzaam. Hij heeft bijvoorbeeld onze zoon uitgebreid alle tractoren en andere werkvoertuigen laten zien.

Tip: als je bij de bakker in Busserolles brood wilt halen: reserveer het van tevoren of houdt er rekening mee dat de keuze beperkt is (ze bakken wat ze nodig hebben voor de lokale klanten).

Ik lees hierboven dat de camping in de maanden april, mei en juni, september en oktober naturistisch is. Misschien was dat vroeger zo, maar volgens mij is het nu het hele seizoen naturistisch (dus ook in juli en augustus).

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
9 maanden 2 weken geleden #1343 door Frivooltje
Beantwoord door Frivooltje in topic Busserolles - Domaine naturiste Petits-fours
Hoi Rogier,

Dank voor je bericht én de update. En welkom op dit forum.

[size=xx-small]I didn't choose to be naked. I am forced to wear clothes.[/size]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.243 seconden
Gemaakt door Kunena