Luzeret - Domaine Naturiste la Petite Brenne


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #386 door Adminuser
Omgeving
In het prachtige natuurpark ‘Parc Naturel régional de Brenne’ ligt het naturistenterrein “la petite Brenne’. Het landgoed is 42 hectares groot en bestaat uit bos en weiden, omzoomd door grote hagen van meidoorn, rozenbottel, bramen, varens en bomen. Er slingert zich een beekje dwars over het terrein. Een Brennemeer van ruim een hectare groot ligt schitterend in het landschap.
 

Er zijn wilde bloemen (orchideeën) en er wonen een verbazingwekkende hoeveelheid vogels. Het is een zeer sfeervol land waar je je meteen op je gemak voelt. Het terrein biedt zoveel ruimte dat de keus van een kampeerplek vrij is, variërend van absolute rust tot gezellig dicht bij de gebouwen.

La petite Brenne heeft een echt hart: de binnenplaats. Hier bevinden zicht ook de terrassen, de bar, de snackbar/pizzeria en het restaurant. In het restaurant, een mooie oude boerenschuur van een enorm formaat kookt de chef-kok elke avond een keuzemenu en een apart kindermenu. De keuken van la petite Brenne heeft vanaf het eerste zomerseizoen al naam gemaakt.

Voorzieningen
La petite Brenne heeft de beschikking over heel veel ruimte, 42 hectares in totaal. Er zijn velden, bossen, een beekje en een meer. De natuur is zoveel mogelijk in tact gelaten om te kunnen genieten van het intense gevoel van rust en ruimte. Wandelen is een prima manier om volop van de natuur te genieten. Probeer eens een van de drie uitgezette wandelroutes, deze voeren langs het hele domein ,ze zijn uitgezet met bordjes, de langste duurt ongeveer een uur. Deze routes zijn allemaal geheel naturistisch. Eén maal per week organiseert een Nederlands sprekende gids een wandeling over het terrein. Naast alle ‘wilde’ natuur is er ook ‘cultuur’ natuur: een hoogstam boomgaard. In het park van de Brenne is een vereniging actief: de ‘société Pomologique’ (appel-vereniging) die zich er voor inzet om de regionale rassen van fruitbomen te behouden en te beschermen. La petite Brenne is hier lid van en zet zich actief in door het aanplanten van oude rassen, zoals de appelsoort ‘Belle fille de l’Indre’ en de kersensoort ‘Belle du Berry’. Er staan ruim 100 bomen, behalve appels en kersen zijn er peren, perziken, nectarines, pruimen, vijgen, kiwi’s, noten en nog veel meer. In het voorjaar staat dit alles prachtig in bloei en tijdens het seizoen wordt de oogst dagvers gebruikt in het restaurant. Het is ook mogelijk tussen de fruitbomen te kamperen. (zie plattegrond: ‘verger’)

Op het terrein vindt U een heldere meanderende beek en ook een echt Brenne meer. Dit meer is één hectare groot (10.000 m²). Het is een meer zoals er in de Brenne duizenden te vinden zijn. Het meer heeft een zandstrandje, heel geschikt voor kinderen (ook de kleintjes) om met zand en water te spelen. Het bevindt zich namelijk bij het ondiepe gedeelte van het meer. Een fontein laat water over een rotspartij richting zandstrand stromen. Het meer is ook geschikt om met rubberbootjes op te varen, dus als je een boot hebt, neem maar mee.

Vissen in het meer is toegestaan en gratis als u de vissen terugzet. Er zijn kleine visjes, maar er worden ook karpers tot 10 kilo zwaar gevangen.

De karper is een vis die in de Brenne-meren traditioneel veel voorkomt. Vooral op het zonneterras, dat zich op het diepste gedeelte bevindt heb je een uitstekende visplek. Naast natuurwater beschikt la petite Brenne over twee zwembaden en een kinderbad.

Het grote buitenbad is maar liefst 160 m². (20 x 8 m) Bij dit zwembad bevindt zich een 40 meter lange golvende bank in mozaïek in de stijl van de beroemde architect Gaudi. Doordat het zwembad hoger ligt dan het omliggende terrein heeft u hiervandaan een prachtig uitzicht over het grote veld en het meer.

Het meest opvallend aan dit zeer luxe bad is dat het is overkapt met een structuur van houten bogen op een rail. Deze panelen kunnen schuiven en daardoor kan het bad naar believen geheel overdekt dan wel heerlijk open zijn. Aan de kopse kanten van het zwembad liggen 2 terrassen, een met tuinstoelen en tafeltjes, de ander met ligbanken tussen de citroenboompjes. Het zwembad wordt omzoomd door een fraaie tuin met zacht gras, bomen, rozenstruiken en seringen in de omheining. Daarin ligt ook de zeer comfortabele mozaïek ligbank met beeldengroep. Dit zwembad ligt vlak naast de sauna.

Wat de praktische kant betreft, la petite Brenne heeft meer dan voldoende elektraplaatsen, er zijn ruim 200 aansluitingen voor een totaal van 150 plaatsen. De aansluitingen zijn standaard afgezekerd op 10A. (tot ca. 2200 W) De stekkers zijn Eurostekkers, grote blauwe stekkers met 3 pinnen.

Door de enorme grootte van het terrein is het echter niet mogelijk om overal op het terrein elektra aan te sluiten. De elektra-aansluitingen staan op de plattegrond aangegeven met een sterretje. Om de plaatskeuze zoveel mogelijk te kunnen variëren (op la petite Brenne mag u zelf een plaats uitkiezen) is het handig om een snoer van enige lengte mee te nemen. De camping heeft overigens ook verlengsnoeren van 10 m en van 40 m te huur of te koop.

La petite Brenne heeft ruim voldoende en modern sanitair. Naast het grote centrale sanitair gebouw op de binnenplaats zijn er vijf kleinere sanitair eenheden, dit natuurlijk in verband met de loopafstanden.

Activiteiten
Naast alle vaste voorzieningen biedt la petite Brenne in juli en augustus een uitgebreid animatieprogramma. Hoewel een groot deel van het programma in het hoogseizoen wordt georganiseerd zijn er ook in het laagseizoen activiteiten: de sauna, massages en natuurwandelingen. Er is een klein knutselclubje wat gezellig samen werkt aan mozaïeken, 3D-kaarten etc. Dagelijks wordt het programma aangekondigd op grote borden bij de bar.

Alle activiteiten zijn gratis, alleen bij de activiteiten waarvoor het materiaal prijzig is wordt een vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd (mozaïeken, beeldhouwen).

Een vast onderdeel is de animatie met paarden en ezels.

La petite Brenne beschikt over een flinke kudde. Zes keer per week worden ze uit de wei gehaald, en bij de paardenstal door de kinderen geborsteld. Wie wil kan daarna een ritje maken op paard of ezel, menig volwassene heeft dat hier voor het allereerst gedaan. Er zijn twee koetsjes, een antiek ezelkoetsje en een tienpersoons koets voor het trekpaard. Beide koetsjes rijden regelmatig een rondje over de camping, iedereen mag een ritje meemaken. De paarden en ezel- activiteit is overigens gratis en voor iedereen toegankelijk. 
Voor wie een serieuze bosrit wil maken: verschillende maneges in de buurt bieden dit aan.

Veel aandacht wordt er besteed aan de creativiteit. Zoals het beeldhouwen met zeepsteen (steatite) en het mozaïekatelier. Kinderen maken er kleine hangertjes en beeldjes, volwassenen kunnen zich ook wagen aan grotere beelden. Met de muzikale mensen wordt er geoefend voor een muziekavond die een maal per week wordt gehouden. Hiervoor is een muzieksalon met een piano beschikbaar. Deze is ook te gebruiken om zelf te oefenen met een instrument.

Wekelijks is er een circusvoorstelling voor en door campinggasten. La petite Brenne beschikt over veel circusattributen waarmee jong en oud kunnen oefenen om zich te bekwamen op bijvoorbeeld de grote, ronde bal, het strakke koord, de eenwielfiets of de diabolo. 
Onder goede begeleiding kan een act geoefend worden. Wie durft mag deze act dan uitvoeren tijdens de voorstelling.

Een paar keer per week wordt er geknutseld in de knutselclub. Er worden kaarten gemaakt, met brooddeeg gewerkt, pompoenen gemaakt en nog veel meer.

Voor de allerkleinsten wordt er ’s avonds een kinderverhaaltje in het Nederlands voorgelezen. Sport is er natuurlijk ook, voetbal, volleybal, hardlopen en aquagym zijn activiteiten die regelmatig worden georganiseerd. De skelterrace die elke zaterdag wordt verreden op de binnenplaats is niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers een sensatie.

De sauna heeft 3 vaste openingsdagen: vrijdag, zondag en woensdag. Regelmatig zijn er extra sauna activiteiten zoals jeugdsauna, kindersauna, opgietsessies en scrubsessies. Het is ook mogelijk in te tekenen voor een goede relaterende massage, een drietal masseurs (masseuses) bieden hun diensten aan.

Af en toe worden er grote evenementen gehouden waaraan de organisatoren vaak net zo veel lol beleven als de deelnemers en vaak al dagen van tevoren mee bezig zijn. De spooktocht is beroemd, er zijn ook leuke speurtochten, levend stratego, een paardenshow etc.

Het animatie programma is open van karakter. Dat wil zeggen dat er altijd ruimte is voor nieuwe leuke ideeën. Het programma wordt namelijk uitgevoerd door vrijwilligers en ook door campinggasten. Daardoor komen er steeds nieuwe, originele ideeën op de proppen. 
Enthousiaste gasten met een specialiteit zijn van harte uitgenodigd dit eens te delen: yoga, theatersport etc.

Er zijn ook activiteiten die geen begeleiding nodig hebben. Vissen in het meer is populair. (de karpers gaan wel tot 10 kilo) Het terrein nodigt ook uit tot mooie naturistische wandelingen in de natuur. Er zijn 3 uitgezette wandelroutes op het terrein. Er is een natuurgids die een begeleide wandeling aanbiedt, op het terrein, om vogels te kijken. Buiten het terrein is dit ook mogelijk. De omgeving van la petite Brenne leent zich heel goed tot wandelen en fietsen.

Brennecard wordt gratis verstrekt bij elke reservering en is ook los verkrijgbaar (€ 15,-)

Adres
Domaine Naturiste la Petite Brenne
La Grande Métairie
F-36800 Luzeret

T. +33 2 54 25 05 78
F. +33 2 54 25 05 97
M. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W.  http://www.lapetitebrenne.com

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 2 maanden geleden #654 door binudist
Beantwoord door binudist in topic Luzeret - Domaine Naturiste la Petite Brenne
Goede en leuke camping!
2017 in het voorseizoen een weekje geweest, helaas geen mooi weer, maar toch naar ons zin gehad.
Ook  het eten wat Karel maakt is erg lekker, niet duur, en elke keer weer een klein feestje!
Een aanrader, zeker voor gezinnen!
gr.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.245 seconden
Gemaakt door Kunena