Interactieve map: Naaktstranden en toeristencentra's Adriatische zee (Kroatië)


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Frivooltje
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #635 door Frivooltje
Als je merkt dat een van de onderstaande stranden niet meer nudistisch is, of als je iets weet over een strand dat we hebben weggelaten, laat het ons dan weten zodat we de lijst kunnen bijwerken.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BEKIJK DE INTERACTIEVE KAART – Klik hier .

Ada Bojana is een nudistenresort op een sprookjesachtig eiland, ongeveer 14 km ten zuiden van Ulcinj, op de plaats waar de rivier Bojana de Adriatische zee ontmoet. Het biedt 4 soorten accommodatie: appartementen, bungalows, kamers en een kamp.
https://lh5.googleusercontent.com/proxy/GIm78q_JZPGEIEz9CSA69eihU5r0qLHoZt155RvtaXHS5lKSKNfwVOCoXgXieL8RUgpxFLRGBewC25-tpSQR6Sga3OmMnKNM0Kli_GTaEw=s16383

Het zandstrand is ongeveer 3 km lang en 500 m heeft openbare voorzieningen, terwijl de rest 2,5 km wild maar charmant strand is dat de grens met Albanië bereikt. Veel mensen genieten van lange wandelingen op dit strand naar de grens en terug, wat een indruk geeft dat dit strand constant in beweging is. Alleen bij Ada Bojana kun je kilometers compleet naakt lopen. De meeste naturisten brengen hun tijd door op het officiële gedeelte van het strand waar ze het café-restaurant kunnen vinden, parasols, ligstoelen enz. kunnen huren, maar als je het wilde deel van het strand bereikt, zijn de bezoekers gemengd; nudisten lopen langs hun tegenhangers de niet-nudisten. Hoe dichter je bij de grens bent, hoe minder druk het wordt, dus je ziet een persoon of een paar op elke vijftig meter. De hele omgeving van dit eiland op de grens tussen Montenegro en Albanië is echt magisch, wat verklaart waarom er zoveel vaste bezoekers zijn die er elk jaar komen.

Hotel Albatros ligt in Ulcinj, een stad die 217 zonnige dagen per jaar ontvangt. De zomer duurt letterlijk tot november, waardoor het een perfecte keuze is voor een vakantie voor of na het seizoen. De watertemperatuur is meestal rond de 26°C, dus het is ook de perfecte keuze voor een familievakantie. Dit hotel heeft twee stranden, de textiel, en de andere, nudist, die zich net onder het hotel bevindt, vlakbij het betonnen pad tussen het hotel en de kust. Het naaktstrand is fysiek gescheiden van het textielgedeelte en is al enige tijd nudist. U kunt het met de auto of te voet bereiken vanuit het hotel zelf.
https://lh3.googleusercontent.com/K07fVY7r-jSCd7BqRjMWl3x-eFz3v-xIsaF6I6J-r3r8KC9_IyZijaxcAS8qDQt2ZIgSe66EcERqY8Ih218o3iBrBcvbrdZV9YFcDmwYX36b7mfCfrGh9av50bsq83la=s16383]https://lh3.googleusercontent.com/K07fVY7r-jSCd7BqRjMWl3x-eFz3v-xIsaF6I6J-r3r8KC9_IyZijaxcAS8qDQt2ZIgSe66EcERqY8Ih218o3iBrBcvbrdZV9YFcDmwYX36b7mfCfrGh9av50bsq83la=s16383

In de buurt van Utjeha en Ulcinj, als je naar het gewone strand gaat genaamd Uvala maslina in het zuiden, bereik je een klein verborgen naaktstrand, dat slechts 30 m lang is. Het is verdeeld van de rest van de kust door grote rotsachtige heuvels, zodat bezoekers rustig en ongestoord kunnen genieten van de zon. De grond is gemaakt van een klein kiezelsteentje met betonnen delen, waardoor het strand erg schoon en netjes is. Merk op dat de zogenaamde "wilde stranden" geen verhuurbare parasols en ligstoelen bieden, dus het zou slim zijn om alles wat je nodig hebt in te pakken als je naar Uvala gaat.

In het midden van de weg tussen de steden Sutomore en Bar, zijn er twee naaktstranden op de kaap Ratac, die gemakkelijk bereikbaar zijn via een dennenbos dat het scheidt van de snelweg. Parkeerplaatsen inbegrepen. De naaktstranden van Ratac bevinden zich net naast het hotel Inex - Zlatna obala (AKA Golden Coast). Beide zijn grindstranden, omdat de grotere naar het noordwesten gericht is en de kleinere naar het zuidoosten ligt. Ze zijn gescheiden door de kaap en op de top, net onder een heuvel, ligt de favoriete plek voor de homo-nudisten.

De sfeer van dit strand is heel verschillend en wat het zo maakt is het gezelschap en de communicatie tussen de bezoekers. Je realiseert je dat op elk moment minstens de helft van de bezoekers elkaar kent. Het is bijna onmogelijk om niemand te leren kennen, ook al is het je eerste bezoek. Ook hebben de stamgasten hun manier om het strand schoon te houden en natuurlijk het juiste niveau van hoffelijkheid te behouden. Onthoud dat Ratac niet de beste plek is voor mensen die van rust en eenzaamheid houden. Je kunt je zelfs niet helemaal uitrekken als je hier op het hoogtepunt van een seizoen bent. Het eerder genoemde dichte dennenbos is een frequent toevluchtsoord voor intieme ontmoetingen, zowel voor de mensen die niet eens nudisten zijn, die vaak uit de nabije omgeving komen. Hoewel de kustlijn is ingesprongen en het mogelijk is om uw eigen plek te vinden, moet u zich ervan bewust zijn dat Ratac zelden eenzaamheid biedt.

Čanj ligt aan de weg tussen Bar en Petrovac. Deze plaats is eigenlijk een van de meest bekende naturistenbestemmingen aan de kust van Montenegro, hoewel deze geen eigen naaktstrand heeft. Je kunt dus raden dat Čanj erg populair is onder die nudisten die niet de geest missen voor avontuur, want het heeft een aantal kleine, goed verborgen stranden achter de rotsachtige kustheuvels. Deze kleine stranden zijn daarom erg schoon en nadat je er een beetje moeite voor hebt gedaan, zul je echt genieten van de natuur van Čanj.

Een deel van het strand Buljarice is gereserveerd voor nudisten, en het ligt vlak bij Petrovac, op de 5 km op weg naar Bar. Maar je moet niet vergeten dat de regels hier erg streng zijn, dus je zou een hoge boete kunnen betalen als je naakt op het textielgedeelte van het strand komt. De gemakkelijkste manier om dit strand te bereiken is met de auto (aangezien er ook een autokamp is), maar je kunt ook de bus gebruiken of zelfs liften naar de stad Buljarice en dan nog eens 40 minuten lopen.

Als je van Budva naar Petrovac gaat, vind je op de 7 km een strand dat de trots is van het nudisme van Montenegro, Crvena glavica.

Eigenlijk is het samengesteld uit vijf kleine stranden, die zijn verdeeld en omgeven door bossen, en de naam (kleine rode kop) komt van de kliffen van opvallende rode kleur en geeft een specifiek warm gevoel. Drie van die vijf stranden zijn gemakkelijk bereikbaar, maar de vierde is alleen per boot bereikbaar. In de omgeving is een naturistenautocamp uitgerust met alle benodigdheden. Vanwege 1,5 km van een steil terrein, raden we de auto aan als de meest verstandige optie om daar te komen. Dit strand, vanwege de kleurrijke zeebodem, is zeer interessant om te duiken en snorkelen.

Een autocamp en het strand, Jaz, liggen aan de weg tussen Budva en Tivat. Het naaktgedeelte van dit strand is van het textielgedeelte gescheiden door enorme rotsen, en de enige manier om het naakt gedeelte te bereiken is door het textielgedeelte. De grootste tekortkoming van dit strand is vuil en strooisel dat vaak wordt vervoerd van het textielstrand door zeestroming, maar de lokale bevolking probeert het schoon te maken wanneer ze maar kunnen. U kunt parasols en ligstoelen huren in een van de twee lokale nudistencafés.

In de omgeving van Herceg Novi, nabij de rivier Sutorina, ligt een naaktstrand met dezelfde naam. Het strand heeft een parkeerplaats, een café en een restaurant, en hier kunt u ook parasols en ligstoelen huren.

Het enige naaktstrand in Montenegro, naast Ada Bojana, dat een hotel heeft, is Njivice. Het kan een paar mijlen van Herceg Novi op de weg aan Prevlaka worden gevonden. De naam van het hotel is Riviera en het lange trappenhuis leidt u rechtstreeks naar het strand, u hoeft alleen de borden FKK te volgen. Het strand heeft gescheiden gebieden met textiel en nudisten. Het belangrijkste aan dit strand is dat het na 17:00 uur in de schaduw ligt. Aan de andere kant kun je hier geen commerciële uitbaters vinden, behalve één strandbar die 's nachts ook open is, waardoor deze locatie erg populair is om' s nachts te zwemmen.

Hoewel het aanzienlijk kleiner is dan de rest van de naaktstranden, is Ada Ciganlija in Belgrado het populairste naaktstrand van Servië. Het is gelegen aan het einde van het strand, aan de "kant van de bungee", in de buurt van de populaire bar/restaurant 'At the End of the World'. Het is vrij eenvoudig om te vinden - zodra je bij het hek komt, ben je er. Dit gebied van Ada staat ook bekend als het schoonste omdat nudisten zelfs het onderwater kustgebied verzorgen.

Aan de westkant van het schiereiland Sustjepan ligt een naaktstrand dat bekend is bij het nabijgelegen hotel - Hotel Kroatië. Vanaf de ingang van het hotel ga je gewoon naar de zee en daar ben je, op het naaktstrand. Het rotsachtige en onvriendelijke terrein wordt getemd door betonnen platen, vergelijkbaar met de meerderheid van de stranden in Kroatië.

In de baai van Župa Dubrovačka vindt u een andere nudistenplek, het eiland Supetar, recht tegenover de stad Cavtat. De rotsachtige kust is bereikbaar met een taxiboot en je hebt ongeveer 15 minuten nodig om er te komen. Het is dus normaal om privacy te verwachten op zo'n verborgen plek en daarom kiezen nudisten er steeds weer voor. De zee rond dit eiland is erg schoon, er zijn sportfaciliteiten en een restaurant, en er is ook een wandelpad dat rondom het eiland loopt.

Mlini is een zeer charmant vissersdorpje, gelegen tussen Dubrovnik en Cavtat, en in de omgeving vindt u het naaktstrand Betrina. U kunt het te voet of per boot bereiken, omdat het een klein dok heeft. Dit strand is niet door toeristen ontdekt, dus u kunt genieten van de intimiteit en rust. Het terrein hier is een combinatie van rotsen en beton en u kunt parasols en ligstoelen huren. Er is ook een restaurant in de buurt van het strand.

Lokrum is een zeer klein, onbewoond eiland in de buurt van Dubrovnik. De meeste van de stranden zijn nudistisch vanwege hun rotsachtige terrein. Avontuurlijke duikers kunnen van kliffen in de zee springen, terwijl degenen die minder avontuurlijk zijn, kunnen genieten van het zoute meer op het eiland, ideaal voor kinderen en niet-zwemmers. Je kunt dit eiland per boot bereiken en er is een goed georganiseerd transport tijdens het zomerseizoen. Lokrum is rijk aan bosvegetatie en staat onder de bescherming van UNESCO, dus op dit eiland vindt u een botanische tuin met exotische planten en overblijfselen van een basiliek uit de twaalfde eeuw, samen met een klooster dat dateert uit de vijftiende eeuw. Het eiland is al eeuwenlang een toeristische attractie, omdat Maximilian Habsburg, de jongere broer van de Oostenrijkse keizer, Franz Joseph, daar een buitenvilla had, die nog steeds open staat voor bezoekers.

Ca. 6 km ten zuidoosten van Dubrovnik, op het schiereiland Babin Kuk, is er een prachtig rotsachtig naaktstrand genaamd Cava, net naast het beroemde Kroatische strand "Copacabana". Het is erg klein, de kustlijn strekt zich uit over iets meer dan 300 m en bevat geen faciliteiten, behalve één strandbar. Vanuit de oude binnenstad van Dubrovnik is er een lijndienst (bus 6) die u naar de hotel President brengt en daarna hoeft u alleen maar de borden "FKK" te volgen om naar dit strand te gaan.

In het noorden van Dubrovnik vindt u ook twee verborgen naaktstranden rond het dorp Orašac, en die heten Pod Orašcem en Veliki potok. De laatste is een strand van textiel, maar in de omgeving zijn er veel kleine intieme naaktstranden. In de omgeving is een autocamp Rudine en vanaf het hoofdstrand heb je uitzicht op de Elafit-eilanden.

Het noordelijke deel van het populaire strand Šunj is gereserveerd voor nudisten en het is gelegen op het eiland Lopud in de omgeving van Dubrovnik. Je zult 25 minuten links van het hotel Grand moeten lopen, en zodra je een prachtig schaduwrijk bos passeert, ben je er. Hoogstwaarschijnlijk zou je accommodatie redelijk ver weg zijn, maar het is het waard. Šunj is het enige zandstrand op Lopud, dus het is geschikt voor gezinnen met peuters vanwege het ondiepe gedeelte, maar laat je niet misleiden - zodra je de ondieptes passeert, reikt de diepte tot 100 meter.

In de stad Slano, 42 km ten noorden van Dubrovnik, kom je het strand Osmine en het hotel met dezelfde naam tegen. Dit strand staat bekend om zijn vele activiteiten, waaronder kajakken, een waterfiets rijden, volleybal, tennis, kitesurfen, tafeltennis en basketbal. Er is ook een speeltuin voor de kleintjes.

Een ander populair naaktstrand op het schiereiland Peljesac is het zogenaamde Ostupa in Orebić. Het terrein bestaat uit kiezelstenen en het strand heeft een eigen bar en douches. Je kunt een uitstapje maken naar veel nabijgelegen onbewoonde eilanden als je voor de eerste keer nudisme wilt proberen, vooral als je verlegen bent.

Volgens de meeste bezoekers van het schiereiland Pelješac is Grdni do het mooiste strand. Dit strand bestaat uit kiezel- en zandstranden in verschillende lagunes omgeven door een turquoise zee. Grdni do ligt aan de zuidkust van Pelješac, vlak bij het strand Žuljana. Deze lagunes liggen op het westen, dus bij zonsondergang bieden ze romantische momenten. De kunst is dat dit strand niet echt nudist is, het is meer een gemengd type, dus er is een soort ongeschreven regel onder nudisten en de rest om elkaars territorium niet te betreden. Ook is dit strand niet gemakkelijk toegankelijk, dus u zult hier geen kinderen en oude mensen ontmoeten.

Een klein, onbewoond eiland Badija, gelegen ten oosten van Korčula, is perfect voor nudisten. Het is zo klein als 1 vierkante km, en bedekt met dennen-, olijf- en cypressenbossen, terwijl het strand bedekt is met rotsen en kiezelstenen.

De grootste attractie van Badija is een mogelijkheid om een kamer te huren in een Franciscaans klooster Badija uit de 15e eeuw, dat is aangepast in een hotel. Als u op zoek bent naar nog meer verlaten bestemmingen, zijn er verschillende verlaten eilandjes in het noorden: Rogačić, Ručnjak, Majson, Gojak, Velika i Mala Stupa.

Er loopt een weg door de Pelješac en aan de noordwestkant is een klein vissersdorpje Lovište, een echt pareltje van de ongerepte natuur. De kustlijn is zeer ingesprongen, dus er zijn talloze kleine lagunes en baaien, favoriete nudistenplekken. Er zijn hier tal van mogelijkheden om te huren en het traditionele aanbod aan eten is behoorlijk rijk.

Proizd is een onbewoond eiland gelegen aan de ingang van Vela Luka op het eiland Korčula. De kustlijn is echt ingesprongen en bedekt met rotsen en kiezels. Er zijn veel witte kiezelstenen op de zeebodem. Je kunt dit eiland bereiken met een taxi-boot of huurboot en je hoeft geen eten mee te nemen, want er is een restaurant met traditionele Dalmatische gerechten. Dit strand is gekozen als "Het strand van het jaar 2007" door de Kroatische toeristenorganisatie en als één van de 5 mooiste stranden aan de Adriatische kust in het algemeen.

De ongerepte natuur en de zee met een kristalheldere kleur is de trots van het Jerolim-strand, een van de prachtige stranden op de Paklinski-eilanden en wordt beschouwd als een van de 15 mooiste stranden ter wereld! U kunt dit strand bereiken met een taxi-boot vanuit Hvar en zodra u daar aankomt, kunt u een restaurant met Dalmatische specialiteiten vinden. De kustlijn is ook zeer ingesprongen, zodat u een meer intieme plek kunt vinden en u kunt ook uitrusten in het dichte dennenbos net achter het strand.

Stipanska is een rots- en kiezelstrand op het eiland Marinkovac, dat ook een van de Paklinski-eilanden is. De taxiboot uit de stad Hvar is de beste vervoersoptie en hoewel je alle faciliteiten hebt die je misschien nodig hebt (douches, een winkel, een restaurant, enz.), Wordt dit strand nog steeds beschouwd als een goede keuze voor diegenen die van privacy houden.

Een deel van het Palmižana-strand op het eiland St. Klement (op de Paklinski-eilanden, in het zuiden oh Hvar) is gereserveerd voor nudisten. Het is een erg populaire toeristenbestemming, vooral omdat deze archipel bekend staat om het grootste aantal zonnige dagen per jaar (en dus een verlengd zomerseizoen). Deze eilanden hebben een vrij lange traditie van naaktheid, dus het is hier gebruikelijker om naakt te lopen dan ergens anders in de regio. Palmižana ligt op 20 minuten afstand van Hvar via een taxiboot.

Op het eiland Hvar is er een nudisten autocamp genaamd Nudist, die is gelegen in een rustige vallei op 1 km afstand van de stad Vrboska. Het wordt omgeven door een bos en kijkt uit op het eiland Brač. Dit kamp kan tot 470 gasten ontvangen en het naaktstrand strekt zich uit over meer dan 800 meter. Naast andere infrastructuur bevat het kamp tentplaatsen, stacaravans, een winkel en een restaurant met traditionele gerechten aan de rand van het water. Vanuit dit kamp kun je via een taxiboot naar het nabijgelegen eiland Zečevo gaan.

In het zuiden van Hvar is er een grap dat de gastheren uw geld terug zullen geven als slechts één dag van uw vakantie niet zonnig was. Hier ligt de stad Zavala, waar u een officieel naaktstrand kunt vinden. Je moet de weg van Jelsa volgen om er te komen en zodra je door de tunnel bent, ben je gearriveerd. Dichtbij Zavala is er een dorp St. Nedilja, populair om zijn buitengewone binnenlandse wijnstok en zijn goed verborgen wilde naaktstranden.

Als je op zoek bent naar een echt nudistenavontuur, gebruik je waarschijnlijk een taxi-boot om naar het eiland Šćedro te gaan, dat op slechts 3 km afstand van Zavala ligt. Dit pittoreske ongerepte eilandje is officieel beschermd voor zijn ongerepte natuur en een heleboel verborgen zeegrotten. Er is een seizoensgebonden strandtaverne "Kod Ive" (bij Iva's) met authentieke gerechten uit Hvar, die we ten zeerste aanbevelen. Ook als je daar bent, zou het zonde zijn om geen Dominicaans klooster te bezoeken dat dateert uit het jaar 1465, verborgen in een van de lagunes aan de noordkant van het eiland.

In de afgelopen jaren is het eiland Vis een zeer populaire toeristenbestemming aan het worden, en het naaktstrand Komiža is ook populair geworden onder naaktgangers. Gelegen in een vallei onder de 600 meter hoge heuvel genaamd Hum, behoort deze tot de Komiža-baai. In deze baai zijn er eigenlijk verschillende onofficiële naaktstranden, en één daarvan is Nova Pošta achter het textielstrand Kamenica, dat te bereiken is via een bospad of via de zee. Deze afgelegen locatie zou elke nudist tevreden stellen die van privacy houdt!

Živogošće is een kleine plaats in het zuiden van het Makarska-gebied en heeft twee naaktstranden. Nimfa, in het zuiden, vlak bij het hotel met dezelfde naam, en Dola in het noorden, naast het autokamp met dezelfde naam. Dola is een van de meest populaire naaktstranden hier en het is gelegen in het midden tussen Živogošće en Igrane, nog een idyllisch stadje aan de kust.

Aan de oostkant van het eiland Hvar, ten noorden van de Sućuraj-kaap, in een prachtig dennenbos, is er nog een ander strand genaamd Mlaska (samen met een autokamp), beide nudisten en textiel. Wat het nudistische deel van het strand betreft, is het strand zanderig en ligt het in de vallei Mala Mlaska (terwijl in Velika Mlaska het textielstrand ligt).
Mlaska kijkt uit op de witte stranden van de Makarska kust en de gemakkelijkste manier om het te bereiken is door de veerboot lijn tussen Drvenik en Sućuraj (half uur rijden) of Dubrovnik, Split enz. Het autocamp is echt leuk, met de plekken voor tenten en trailers, samen met houten bungalows met 4 tot 6 bedden. Er is ook een restaurant - met zowel Dalmatische als internationale gerechten.

Eén van de stranden aan de kust van Makarska die we niet onbenoemd willen laten, is het kiezelstrand van Nugal. Het is alleen bergafwaarts te bereiken door het bos, Park Osejava, en het is een paradijs voor nudisten omdat het niet zo gemakkelijk benaderbaar is.

Voor degenen die privacy op prijs stellen, is Nugal de beste optie, maar er is geen infrastructuur aanwezig, dus neem alles mee wat je nodig hebt.

Het schiereiland St. Petar is nog een andere oase voor nudisten in de regio Makarska. Er zijn zowel stranden met textiel als met naaktstranden, en het is geweldig voor iedereen die de mooie en zeer goed bewaard gebleven natuur respecteert. Het naaktstrand is gemakkelijk te vinden omdat het vlak bij de vuurtoren ligt. Het is gemaakt van grote rotsachtige plateaus, dus het is perfect om te zonnebaden, terwijl de zee kristalhelder is. Als u een wandeling over dit schiereiland maakt, komt u uit bij de overblijfselen van de Sint-Pieterskerk uit de 15e eeuw, die de plaats een prachtig historisch tintje geven.

Hoewel Baška voda een andere populaire toeristische bestemming is aan de Makarska-kust, slechts een paar decennia geleden, werd het alleen bewoond door vissers en boeren. In moderne tijden is deze plaats omgetoverd tot een luxe resort dat alles lijkt te hebben. De weelde is zichtbaar in high-end hotels en restaurants, maar de goedbewaarde natuur blijft de ware parel van Baska voda. Elk strand heeft zijn eigen dennen schaduw en bijna allemaal hebben ze kiezelgronden. Het naaktstrand ligt aan de zuidkust van Baška voda, op weg naar Baško polje.

Recht tegenover Split, op het eiland Brač, vindt u de plaats met twee naaktstranden in de buurt. De meest bevolkte stad op dit eiland is Supetar. Een van de twee naaktstranden nabij de stad heet Zazubić. Het strekt zich uit van het oostelijke uiteinde van Mutnik tot het westelijke uiteinde van de stad Vela Luka, terwijl het andere strand geen officiële naam heeft, en het is eigenlijk een kustlijn van het westelijke uiteinde van Zastup naar het oostelijke uiteinde van Mala Lučica.

Het naaktstrand Paklina op het eiland Brač is een van de meest populaire stranden van deze soort in het hele Adriatische gebied. Het ligt in de buurt van de stad Bol met een zeer populair (textiel) strand genaamd Zlatni rat (Gouden Kaap). Paklina is gemaakt van kiezelsteen, net als Zlatni rat, en het andere uiteinde bevat een aantal lagunes die erg populair zijn bij nudisten. Het coniferenbos erachter biedt constante schaduw en koelte gedurende de dag, ongeacht hoe heet de dag is.

Ook in Makarska is het strand Vrulja omgeven door hoge en steile kliffen, dus het is gemakkelijker om het te bereiken met een boot vanuit plaatsen zoals Piska of Brelo.

Een deel van dit kiezelstrand is gereserveerd voor nudisten, en de zee is erg schoon, maar aanzienlijk koeler door de onderwaterbronnen van zoet water. Als u de nabijgelegen pijnbomen in gedachten heeft, hoeft u waarschijnlijk geen zonnescherm mee te nemen.

Midden op de weg tussen Split en Makarska, op de 7 km ten zuiden van Omiš, ligt een dorp Ruskamen met een hotel. Er is ook een prachtig kiezel nudistenstrand onder de pijnbomen met een mooie geleidelijk ondiepe ingang. Het strand is omgeven door pittoreske kliffen en rotsen, en het is populair bij windsurfers, maar ook bij degenen die van een rustige en vredige vakantie houden. Aan de andere kant biedt het strand een aantal activiteiten zoals duiken, snorkelen, waterskiën, tennis, volleybal, etc.

Het eiland Šolta is een zeer rustige plaats gelegen ten oosten van Brač en in het zuiden van Split. Het is bedekt met dichte olijf- en vijgenvegetatie en het biedt een echt goede accommodatieaanbieding, of (voor de meer avontuurlijke types) niet-officiële campings. Als je van wildkamperen houdt, vergeet dan niet om de lokale bevolking om toestemming te vragen. Veel prachtige lagunes kunnen uw persoonlijke oase worden en als u graag gezelschap wilt, kunt u altijd de meest populaire nudistenbestemming in de buurt bezoeken, een prachtig naamloos eiland in het westen van Šolta, verbonden met het hoofdeiland via een taxiboot.

In het westelijke deel van de stad Split, aan de voet van de beroemde Marjan-heuvel, ligt een klein naaktstrand genaamd Kašjuni.

Het is een perfecte plek om weg te komen, want het is maar 20 minuten van de drukke stadssfeer. Tegen nieuwsgierige blikken wordt het natuurlijk beschermd door de heuvel Marjan, die ook bescherming biedt tegen de zuidwind genaamd Yugo. Hier vindt u twee strandbars, douches en kleedkamers, maar geen eten. Als je verder naar het westen gaat, kom je uit op een onofficieel naaktstrand, samen met veel meer afgezonderde paden onder de Marjan die potentieel naakt zijn en alleen worden bezocht door mensen die geïsoleerd willen zijn van de rest.

Een ander onofficieel naaktstrand Medena ligt vlak bij het dorp Seget, op de 4 km afstand van Trogir. Het naaktstrand ligt op slechts 100 meter van het hotel, in de buurt van het textielstrand. Het strand is gemaakt van grind en rotsachtige plateaus, erg handig om te zonnebaden. Medena is het best bereikbaar via een buslijn vanuit Split.

Smokvica is een wild en rotsachtig strand, gelegen op het meest prominente deel van het eiland met dezelfde naam. Het ligt in de buurt van een klein stadje genaamd Primošten. U hoeft alleen maar alles in te pakken wat u nodig heeft, omdat het een wild en afgelegen onofficieel strand is, verbonden met het vasteland via een taxi-boot.

De meest interessante plaats voor nudisten in de Šibenik-archipel is het eiland Prvić en het is gemakkelijk bereikbaar met het "Jadrolinija" -transport vanuit Vodice dat niet langer dan 10 minuten duurt. De eerste stop is het dorp Šepurine, en vanaf daar loop je nog eens 15 minuten naar het zuiden om jezelf te vinden op het populaire optionele textielstrand, vernoemd naar het dorp (Šepurine). Het kleine eiland is vol met heuveltoppen omgeven door wijngaarden, olijfbomen en maquis tuinen. Eigenlijk is het OK om alle stranden hier potentieel naakt te beschouwen, want de hele kustlijn is een groot onofficieel strand.

Het rotsachtige strand "Iza Andrije" ("Achter Andrija") dankt zijn naam aan de kleine kerk van St. Andrija waarachter het zich bevindt. Het grenst aan de stad Tisno op het eiland Murter. Dit strand is officieel gekozen als het populairste naaktstrand van Kroatië. Je kunt het alleen te voet bereiken door het dennenbos dat zich over het hele strand uitstrekt. Op sommige plekken strekken de takken van de bomen zich helemaal uit naar de zee, waardoor een vrij idyllisch landschap ontstaat. Op het strand zelf is geen infrastructuur, dus u moet niet vergeten om eten en drinken mee te nemen.

Jazina is meestal een strand van textiel, maar net als veel andere Adriatische stranden heeft het ook een nudistengebied. Het belangrijkste textielgedeelte bestaat uit betonnen plateaus, terwijl het nudistengedeelte echt iets anders is: een ongerept sprookjeslandschap met grote rotsen die erg handig zijn om te zonnebaden. De stad Tisno is trots op haar strand, dat een praktisch trekje biedt - een goed georganiseerd autokamp.

Hoewel Kosirina een textielkamp is, staan de meeste bezoekers open voor nudisme, dus is het gebruikelijk om naakt door het kamp te wandelen. Twee zandstranden horen bij het kamp, de ene is naturistisch en de andere is van textiel. Deze plaats staat ook bekend als een van de mooiste aan de Adriatische kust, meestal vanwege de geweldige natuur, prachtige landschappen en de nabijheid van de nationale parken Krka en Kornati.

In het zuiden van Čigrađa (een populair textielstrand), op slechts 1 km afstand van de stad Murter, liggen verschillende naaktstranden. Die wilde naaktstranden, evenals de officiële, Mala en Velika Doca zijn gemaakt van zand, grind, kiezelsteen en rotsen, en zijn de belangrijkste ontsnapping uit de menigte en het lawaai van andere, meer populaire stranden. Je kunt ze meestal bereiken via smalle en soms bijna ontoegankelijke paden langs het water. Merk op dat ze niet met de auto te bereiken zijn, je kunt je auto achterlaten in een autokamp genaamd Murtela, vlakbij de stranden.

Op 2500 m ten noordwesten van de stad Murter, vindt u het strand Podvrške dat de titel van de meest romantische is. Gelegen in een prachtige natuurlijke baai, is het geschikt voor niet-zwemmers en kinderen vanwege de geleidelijke ondiepe ingang en het zand- / kiezel-terrein. Om te voorkomen dat de kinderen de romantiek verpesten, heeft het strand verschillende kleine lagunes voor degenen die op zoek zijn naar meer intieme ervaringen. De zandbaai Slanica met een autocamp ligt ook in de buurt van Podvrška en het hotel "Colentum".

Kozarica is een kiezelstrand en ligt aan de rand van de Pakoštane, 24 km ten zuiden van Zadar. Dit onofficiële naaktstrand ligt in de buurt van het naturistenkamp Kozarica dat helaas niet meer actief is.

Voor degenen die liever zandstranden hebben, is Crvena Luka, het strand 5 km ten zuiden van Biograd, een van de beste keuzes. Dit grote strand heeft ook een gedeelte met textiel en u kunt accommodatie vinden in een kamp of hotel en deelnemen aan tal van recreatieve activiteiten. Het noordelijke deel van deze zandlagune is speciaal gereserveerd voor nudisten.

Op slechts 2 km van het centrum van de stad Tkon op het eiland Pašman, recht tegenover Biograd, vindt u een naturistenkamp Sovinje met een capaciteit van 200 personen. Het kamp ligt in het midden van een prachtig dennenbos, maar het is nog steeds erg dicht bij de zee, en de frisse lucht is hier een van de meest prominente eigenschappen. Bezoekers kunnen kiezen tussen twee zandstranden met een rijk spectrum van activiteiten, zoals tafeltennis, beachvolleybal, basketbal, boten en fietsen te huur ...

Je kunt zelfs een scooter of een boot/kajak huren of een taxi-boot nemen naar het eilandje St. Katarina dat recht tegenover Biograd ligt. Het is een geweldige nudistenbestemming en heel het eilandje is bedekt met uitbundige vegetatie.

Op het eiland Ugljan in het gebied van Zadar, op slechts een korte wandeling naar het westen vanaf de plaats Kukljica, is er nog een andere interessante nudistenlocatie genaamd Jelenica, die verbonden is met het textielstrand Sabuša. Ook is er een kleiner naaktstrand aangelegd tussen deze twee stranden, genaamd Small Sabuša. Jelenica trekt veel nudisten aan vanwege de prachtige grote rotsen die in het zand zijn ondergedompeld. Een eeuwenoud dennenbos omringt het gebied. Dit strand is bereikbaar per fiets, auto of te voet, maar als je toch een boot hebt, moet je de drie wilde stranden in het noorden van Ugljan bezoeken: Idula, Paranak en Tri sestrice. ("The Three Sisters")

Aan de uiterste zuidkant van Dugi otok, het grootste eiland van de archipel van Zadar, ligt het natuurpark Telašćica en het is ook de grootste natuurlijke haven van alle eilanden in de Adriatische zee. Hoe dan ook, dit gebied is erg ingesprongen en alle stranden die niet zo dicht bij de bewoonde gebieden liggen, zijn in feite nudistisch of van het gemengde type. Nudisten hebben veel plekken om uit te kiezen, want er zijn veel wilde, minder toegankelijke en rotsachtige stranden die wachten om ontdekt te worden. Dit geldt met name voor Telašćica, dat wordt omringd door ongerepte natuur. In de buurt van deze plaats, is er een zoutmeer Mir ("Peace"), evenals de eilandjes in het zuiden van het eiland, in de richting van het Nationaal Park Kornati.

Het eiland Iž ligt ook in de archipel van Zadar, en de grootste stad hier in de buurt is Veli Iž. Recht tegenover het ligt het eilandje Rutnjak met een uitzonderlijk mooi wild naaktstrand. Eigenlijk wordt het hele eilandje beschouwd als een naturistenbestemming en wordt het vooral aanbevolen aan mensen die op zoek zijn naar een vredige en rustige vakantiebestemming. U zult hier geen accommodatie vinden, u kunt zich in Veli Iž vestigen en een taxiboot naar Rutnjak nemen.

Naast de stad Petrčane, ten noorden van Zadar gelegen en bekend om zijn dichte bossen, ligt het schiereiland Punta Skala. In de jaren 80 was het uitsluitend nudist, maar in het begin van de jaren 90 werd het een vakantieoord voor textiel. Tegenwoordig komen nudisten alleen naar het deel van het strand dat grenst aan de Planika-appartementen. Hoewel het strand soms druk kan zijn, is het erg schoon en doorspekt met rotsen. Hier kunt u ervoor kiezen om een kamer te huren in een hotel, een bungalow of een appartement.

De helft van het kiezelstrand Sveti duh ("Heilige Geest") is ook gereserveerd voor nudisten. Op het zuiden van het strand is er een klein autokamp met dezelfde naam met een goede infrastructuur (sanitaire voorzieningen, bar ...). De toegang tot het strand kost iets meer dan een halve euro. Dit strand ligt op 10 km afstand van Novalja in de richting van de stad Pag, en net ten noorden van dit strand vindt u een populair "feestkamp", dat meestal wordt bezocht door mensen uit het buitenland die op zoek zijn naar een leuke tijd. De kustlijn van dit eiland is ongeveer 270 km lang en het is heel gemakkelijk voor nudisten om hun eigen intieme plekjes te vinden.

Waarschijnlijk het meest populaire strand op het eiland Pag is Zrće, bekend om zijn clubs, bars, restaurants en het flamboyante nachtleven, waardoor het de bijnaam "De Adriatische Ibiza" kreeg. Een regelmatige buslijn vanuit Novalja brengt u naar Zrće. Hoewel het een constant drukke stad is, houdt het strand trots zijn Blauwe vlag, een teken dat de zee en de omgeving perfect schoon zijn. Het grootste deel van dit kiezelstrand is textiel, terwijl de nudisten hun plek vinden aan de rechterkant, in de lagunes en overal op de rotsen.

In de buurt van Novalja ligt het strand van Straško en een kamp. Ongeveer een derde van het kamp is gereserveerd voor nudisten. De natuur in en rond dit deel is bijna onaangetast en de zee is ongerept helder. Het strand is van een gemengd type; rotsachtig, kiezel en zanderig tegelijkertijd en het grote deel ervan blijft in de schaduw vanwege de rijke vegetatie. De bezoekers van het nudistenkamp hebben het volleybalveld in hun omgeving en ook een bakker en een restaurant. Voor degenen die liever comfortabel zijn, zijn er mobiele huizen langs de kust, uitgerust met airconditioners, elektriciteit, water, gas en wifi.

Het eiland Susak staat bekend om zijn ingesprongen en kleurrijke kustlijn die veel delven en lagunes biedt, erg populair bij nudisten. Dit kleine eiland (4 km2) ligt ten westen van het eiland Lošinj en wordt in dit gebied als een morfologisch fenomeen beschouwd omdat de meeste van zijn stranden zanderig zijn, helemaal tegenover het rotsachtige terrein. Het is zeer populair bij de meer avontuurlijke bezoekers.

Het eilandje Unije bij Lošinj en Cres is beroemd om zijn ruige stranden, onweerstaanbare lagunes en zeegrotten. Er zijn geen hotels op dit eiland en kamperen is verboden, maar er is één klein dorp met slechts ongeveer 300 huizen waarin u privé-accommodatie kunt huren. Er zijn geen auto's op het eiland en er was een luchthavenstrip tot het jaar 2013. De belangrijkste reddingslijn komt van een paar geplande bootlijnen die het eilandje met het vasteland verbinden.

Op het eiland Lošinj vindt u een naaktstrand Sunčana uvala, op slechts 200 meter afstand van de hotels Vespera en Aurora. Het bestaat uit kiezels en rotsen en een heleboel prachtige mediterrane flora omringt het strand. In de kristalheldere zee leeft een kolonie van 150 dolfijnen, een vrij toeristische attractie. Op het uiterste zuiden van het eiland Cres vindt u het nationaal park met een vrij unieke omgeving.

Zeer populair kamp Baldarin heeft zijn naaktstrand Punta Križa. De vereniging ADAC/ANWB gaf dit kamp de titel van Het Beste Kamp Bestemming, evenals een speciale erkenning voor ecologische kampen. Er wordt vaak gezegd dat deze plaats een paradijs is voor nudisten, vooral die, om zo te zeggen, "avontuurlijke mensen", omdat het populair werd vanwege zijn "volwassen spelen". Dit was een van de redenen waarom seks op het strand nu ten strengste verboden is (en wij bedoelen dan niet de coctail) op de hele Kroatische kust, maar dat weerhoudt de stellen er niet van af en toe te genieten, terwijl ze genieten van Punta Križa. Wat betreft andere activiteiten, deze bestemming biedt een behoorlijk rijk spectrum van sport, duiken is het meest populair.

Het oudste naaktstrand van Kroatië is ook een van de oudste ter wereld en heet Kandarola. Het is ook bekend als het 'Engelse strand' omdat de koning van Engeland, Edward VIII en Valis Simpson aan het begin van de vorige eeuw hun tijd hier naakt hebben doorgebracht. Het strand is 1500 m lang en is volledig gemaakt van rotsen, zodat de zee onberispelijk helder is en geweldige mogelijkheden biedt voor duiken, snorkelen en onderwaterfotografie. Dit beroemde strand ligt in de plaats Frkno, op het eiland Rab, en het is uitgerust met ligstoelen, parasols, douches, toiletten, restaurants, bars en met de rest van de nodige voorzieningen, waaronder een kampeerplaats. Je kunt het bereiken met de auto of te voet, maar de meerderheid van de mensen besluit met een boot te komen.

Op het eiland Rab, in de buurt van Supetarska draga, zijn drie kleine eilandjes en een daarvan is Maman, beroemd om het duiken en onderwater vissen vanwege de kristalheldere zee. De kust van dit eilandje is zanderig met veel wilde stranden. De meest gebruikelijke manier om Maman te bereiken, is met een huurboot.

Op het eiland Rab, nabij de stad Lopar, is er een zeer populair naaktstrand, Sahara. Hoewel het volledig wild en zonder infrastructuur is, is er een boot met eten en drinken die hier elke dag een paar keer komt. De gemakkelijkere optie is om de Sahara te bereiken met een boot, maar een hardere en meer uitdagende optie is om door het dennenbos en over de heuvel te komen. Na een half uur lopen, terwijl u de borden volgt, bevindt u zich op dit prachtige zandstrand met een aantal fantastische zandlagunes.

Hoe dan ook, misschien wel het meest populaire naaktstrand, niet alleen wat het eiland Rab betreft, maar de Kroatische eilanden in zijn geheel, is Ciganka ("Gipsy Woman"). Het is ook in de buurt van Lopar. De kenmerkende eigenschappen van Ciganka zijn de zanderige sculpturen die de afgelopen eeuwen door de wind zijn gecreëerd en de verbazingwekkende turkooizen zee die tegen hen afspat.
https://nudizam.files.wordpress.com/2017/06/ciganka.jpg?w=561&h=367

Het is dus niet verwonderlijk dat CNN het in 2011 een prestigieuze titel heeft gegeven van de meest wenselijke bestemming voor toeristen over de hele wereld. Dit strand is goed verborgen en kijkt uit op het eiland Grgur, dus de meeste bezoekers komen met een boot. Je zou dit strand kunnen bereiken met de auto of te voet, maar de laatste 100 meter lopen door een bos.

Bunčuluka is ook een van de meest populaire naaktbestemmingen en ligt op het eiland Krk bij Baška. Het zandstrand heeft een prachtig dennenbos in de directe omgeving. Bunčuluka heeft alles wat u nodig heeft: douches, ligstoelen, parasols, toiletten, een winkel, een goed restaurant, enz.

Op het zuiden van het eiland Krk bij Punat vindt u een kiezelstrand Konobe met een naturistencamping dat zelfs zijn eigen sportvelden heeft. Het strand heeft alles wat je nodig hebt: toiletten, douches, parasols en dergelijke. Konobe is erg populair bij toeristen vanwege het ruime aanbod aan privé-accommodaties.

Op twee kilometer afstand van Crikvenica en in de buurt van Dramalj, is er een klein schiereiland genaamd Kačjak met zowel een naaktstrand als een textielstrand. Je moet door het hoofdstrand gaan om bij de nudist te komen en als je er bent, zie je dat het naaktstrand ook twee delen heeft: de ene is gemaakt van beton en de andere is rotsachtig met een klein beetje kiezelsteen. Het is raadzaam om hier zo vroeg mogelijk te komen, aangezien mensen de neiging hebben om de beste plekken om te zonnebaden heel vroeg in de ochtend te pakken. Maar als je je plek mist, vind je het niet erg, want het gebied staat vol met wilde naaktstranden en potentiële nudistenplekken, zoals verborgen baaien, lagunes en vergelijkbare plaatsen. Het hele schiereiland is bedekt met bos en rotsachtige heuvels en je kunt het allemaal van de ene kant naar het andere overbrengen in slechts 20 minuten.

Een ander strand op het eiland Krk, Malinska, is eigenlijk een gemengd / optioneel strand, waarschijnlijk vanwege zijn uitgestrektheid. Veel mensen komen hier graag omdat het grootste deel van het strand de hele dag in de schaduw ligt, maar het grootste nadeel is het feit dat de toegang tot de zee erg steil is, dus dit is geen plek voor gezinnen met kleine kinderen . Naast de populaire promenade Rajski ("Het pad van het paradijs"), strekt het zich uit van het toeristische plaatsje Haludovo, voorbij de stad Malinska en helemaal tot aan Njivice in het noorden van het eiland.

Het Kovačine-kamp en het strand hebben nudisten- en textielzones en het ligt net naast de stad Cres, op het eiland Cres. Het strand ligt in het midden van een dennenbos, omgeven door olijfbomen, met een prachtig uitzicht op de zee. Kovacine is voornamelijk een rotsachtig strand met kiezels. De belangrijkste attractie hier zijn de onderwatersporten, vooral snorkelen.

Vlakbij Opatija is er een naaktstrand Moščenička draga, en ook de stad met dezelfde naam. Dit strand is nooit druk, maar het wordt recent steeds populairder. Het is omgeven door kliffen met kiezelstenen en betonnen grond en vanwege de vrij dichte begroeiing en positie op het noorden is het volledig in de schaduw, tot 16.00 uur.

Een ander zeer populair zomerresort met ongeveer 10.000 bezoekers per jaar, Rabac geheten, heeft een zeer populair nudistengedeelte. Dit naaktstrand bevindt zich aan de rand van het resort, op slechts 300 meter van het hotel Pluton. Dit is zeker geen klein strand; het strekt zich uit over ongeveer 1.500 m, met een zeer schone zee en zeebodem van rotsen en kiezelstenen. Houd in gedachten dat dit strand onofficieel is, dus je moet naar het textielstrand om alles te krijgen wat je nodig hebt, wat betekent dat je je moet aankleden als je het textielgedeelte bezoekt.

Kažela is een groot naturistenkamp met een oppervlakte van 110 ha met ongeveer 1500 plaatsen, gelegen op 10 km ten zuiden van Pula. Kažela heeft een eigen 2 km lang naaktstrand, gemaakt van rotsen en kiezelstenen met betonnen plateaus om te zonnebaden, en het grootste deel ervan bevindt zich in de schaduw van het nabijgelegen bos. Je kunt er bars, restaurants, een zwembad en zelfs een wifi vinden.

In het uiterste zuiden van het gebied van Istra, niet ver van Pula, is er een klein stadje genaamd Permantura, te onderscheiden voor zijn lange (9,5 km) en smalle schiereiland - Kamenjak. Op dit schiereiland zijn veel niet afgelegen plaatsen bij de zee te vinden, en ze zijn van nature overwegend nudist. De kleine delven en lagunes op Kamenjak zijn eigenlijk naaktstranden gemaakt van rotsen en kiezelstenen. Op de zeer ingesprongen kust, kunt u kiezen naar welke van de eilandjes (de archipel van Medulin) u zult bereiken. Dit schiereiland is een beschermd natuurpark en je moet ongeveer 2 euro betalen om binnen te geraken, maar het is de moeite waard vanwege het goede aanbod van nabijgelegen appartementen, kampen en hotels.

Net tussen Rovinj en Pula, vindt u een heleboel kleine onofficiële naaktstranden in het gebied van 6 km net langs de kust, vooral in de buurt van de kleine autokampen Kolona en Mon Perin, en het oude fort Barbariga. Het deel van de kust dat u zoekt, ligt in de buurt van het stadje Bale.

De baai Veštar, gelegen in het zuiden van Rovinj, heeft ook een naaktgedeelte, gelegen aan de noordkant van de baai. Het is gemaakt van rotsen en keien, die een schone en heldere zee garanderen. Dat is de reden waarom dit strand ook de trotse eigenaar is van de Blauwe Vlag.
Niettemin is het ook enigszins verborgen en niet gemakkelijk toegankelijk; je kunt het te voet bereiken vanuit het zuiden en noorden en natuurlijk door de zee (het bevat een kleine haven). Dit strand is ook zeer geschikt voor kleine kinderen vanwege de ondiepe ingang.

In de onmiddellijke nabijheid van de stad Rovinj (slechts 2,5 km van het centrum) ligt het zeer populaire kamp Polari, dat zich uitstrekt over het gebied van 60 ha. Het nudistengedeelte van dit kamp wordt Punta Eva genoemd en is gescheiden van de rest van het kamp en het textielstrand. Het strand zelf is 2 km lang en u kunt de zwembaden en zelfs gazons kiezen om te zonnebaden. Polari is eigenlijk een echt resort, en net als elk klein stadje heeft het een eigen supermarkt, bars, restaurants, een pub, enz., Evenals een rijk aanbod aan recreatieve activiteiten: snorkelen, duiken, beachvolleybal, minigolf, paardrijden, basketbal, fietsen, klimmen, vissen, tafeltennis, surfen ... noem maar op!

Het luxe toeristenresort Villas Rubin heeft een klein naaktstrand langs het gazon met olijfbomen. Het nudistengebied is gescheiden van de rest van het resort door de dennen- en olijfbomen. Dit is een plek voor degenen die van zowel een actieve als een rustige vakantie houden en, uiteraard, voor mensen die zichzelf de luxe willen veroorloven. Dit strand heeft ook een Blauwe Vlag en het terrein is gemengd: beton, rotsen en kiezelsteen, waardoor de zee eromheen zeer helder is.

Crveni otok ("The Red Island") in de buurt van Rovinj zijn eigenlijk twee verbonden eilanden. St. Andrija en Maškin zijn al geruime tijd een van de favoriete naaktattracties. Er zijn veel rotsachtige stranden op dit eiland, gekruid met een aantal lagunes met kiezelstranden. De meest bezochte zijn die naar het zuiden van het eiland omdat ze meer plaatsen bieden met infrastructuur en activiteiten. Maar als u in alle rust wilt zonnen, moet u naar de westkant van het eiland gaan, waar het meestal minder druk is. Dit eiland is goed verbonden met Rovinj via een bootlijn die eenmaal per uur van de kleine haven Delfin naar het eiland gaat. De boottocht duurt slechts 15 minuten.

Een van de meest populaire toeristenplaatsen in de omgeving van Rovinj is het strand en het kamp Valalta. Elk type accommodatie (inclusief bungalows, hotelkamers, stacaravans en privé-accommodaties) moet van tevoren worden gereserveerd als uw vakantie 10 dagen of langer is. Dit kamp wordt beschouwd als een luxueus park en bevat ook een waterpark met een glijbaan en een zwembad, waardoor Valalta de populairste bestemming is voor gezinnen met kinderen.

De grootste en oudste ex-YU nudisten nederzetting en resort is Koversada in de buurt van Rovinj. Dit nudistengebied omvat het nabijgelegen eiland, strekt zich uit over 100 ha en biedt plaats aan maximaal 6.000 toeristen in bungalows, appartementen, stacaravans en campings. De stranden zijn zeer schoon en zorgvuldig gedaan en de zee is van een prachtige turquoise kleur. Op het vasteland is er een zandstrand met een geleidelijke toegang tot de zee en daarom handig voor kleine kinderen. Er is ook een ingang voor mensen met speciale behoeften. Afgezien van dit strand, vindt u verschillende andere kleine stranden met veel kleine baaien en lagunes bedekt met betonnen plateaus, rotsen en zand. Wat het strand van het eiland betreft, is het meestal gemaakt van kiezelsteen. Als je alle informatie over deze plaats in gedachten hebt, kun je zeggen dat deze nudistenbestemming geschikt is voor ieders vakantie; voor alleenstaanden, gezinnen, kinderen, paren, vooral voor degenen die graag hun vakantie actief doorbrengen. Reken natuurlijk op het huren van parasols, ligstoelen en waterfietsen hier, en geniet in restaurants, bars en, waarom niet, op de sportvelden.

Het nudistenkamp en het strand "The Green Lagoon" is de trots van de stad Poreč, omdat het veel erkenning kreeg van toeristenraden als de beste kampeerplek en natuurlijk de Blauwe Vlag vanwege zijn ongerepte natuur. De Green Lagoon is ook een resort - allerlei soorten sport en andere activiteiten zijn hier beschikbaar en er is zelfs een winkelcentrum. Ga daarheen en geniet ervan vooral als geld geen probleem is.

Recht tegenover de stad Poreč ligt een sprookjesachtig eilandje van St. Nikola, net langs het hotel Fortuna en het kasteel genaamd Izabela. Hoewel klein, is dit eilandje zeer goed verbonden door een gepland transport naar Poreč. Het interessante voor nudisten is het zuidelijke deel van het eiland omdat de stranden en accommodatie enigszins verborgen zijn. U kunt ook een appartement huren bij het luxueuze kasteel.

Ulika is het naaktstrand in de omgeving van Istra, op 8 km van Poreč. Het is ook een van de populaire Adriatische nudistenresorts, met zijn zandstrand, dat je midden in een prachtige lagune kunt vinden. Er is ook een kamp, dat door de vorige bezoekers meestal als "schoon, stil en intiem" wordt beschreven.

Het naaktcentrum Solaris bij Poreč strekt zich uit over het hele schiereiland Lantern, met een kustlijn van 2.500 m die voornamelijk uit stranden bestaat. Allemaal zijn ze de trotse eigenaars van The Blue Flag en ze zijn ook omringd door een dicht eikenbos. Deze plek is geschikt voor gezinnen omdat het de mogelijkheid biedt voor een zeer actieve vakantie. De organisatoren maken een zeer gevarieerd en rijk programma bekend voor beachvolleybal, spelletjes voor kinderen en zelfs de mini-Olympische Spelen.

Het rotsachtige strand Ladin gaj ligt in een afgraving bij Karigador, ongeveer 8 km ten zuiden van Umag. Het zuidelijke deel van de afgraving is naakt en je zult douches, toiletten, kleedkamers, ligstoelen en parasols vinden. In de omgeving van dit strand zijn ook sportvelden, een kamp, een winkel, een restaurant, een bar, een zwembad en andere voorzieningen.

In het dorp Katoro (2 km van Umag) vindt u misschien wel de meest populaire naturistenbestemming van allemaal: Sol Polynesia. Eigenlijk is slechts een deel van deze plek, die door een dennenbos van de andere is gescheiden, gereserveerd voor nudisten, maar dat is meer dan voldoende. Het strandterrein is gemaakt van gras en rotsen en de zee is ondiep en de toegang is zeer geleidelijk, dus de plaats is erg populair bij nudistenfamilies met kleine kinderen, en ook bij mensen met een handicap omdat ze een aangewezen ingang hebben in de zee. De stranden in Umag zijn allemaal erg mooi en nudisme heeft hier een lange traditie. Je vindt hier douches, toiletten, kleedkamers, ligstoelen, parasols en ook voorzieningen als een speeltuin, sportvelden, zwembaden, bars en een populair restaurant met traditionele gerechten van Istra.

Het strand Savurdija ligt vlak bij de stad met dezelfde naam, op 8 km van Umag naar het noorden. De zee is schoon en de natuur is hier onaangetast. Dit strand is uitgerust met douches, kleedkamers, een openbaar toilet, een restaurant en een bar. Het strand zelf ligt op een prachtige plek, vlak bij de beroemde vuurtoren, waardoor 's nachts zwemmen een vrij romantische gebeurtenis is. Maar het belangrijkste dat in je opkomt als je aan Savurdija denkt, zijn tal van surfers en kitesurfers, die deze plaats verkiezen vanwege de sterke wind, vergelijkbaar met Ada Bojana.

Een ander naakt kiezelstrand in Umag maakt deel uit van een kamp genaamd Kanegra. Het is groot en populair genoeg om verschillende toeristische attracties, sport, recreatieve evenementen en activiteiten aan te bieden, maar tegelijkertijd wordt het door dichte mediterrane vegetatie gescheiden van de rest van het gebied, dus je zult er toch rust en stilte vinden. Jezelf comfortabel maken is hier het belangrijkste.

Hoewel Slovenië een rijke en lange traditie van nudisme en naturisme heeft, zijn er niet veel naaktstranden aan de kust. Hoe dan ook, een van de meest populaire stranden is Strunjan, gelegen in het midden tussen Izola en Piran. Het is een mooi, zeer schoon en onofficieel naaktstrand van kleine rotsen en kijkt uit op de Piranskerk.

Mali Raj ("Het kleine paradijs") is een bekend nudistenkamp in Slovenië. Het wordt omringd door een bos en ligt aan de rechteroever van de rivier de Krka. Het kamp is goed uitgerust met alles wat je nodig hebt en het ontbreekt niet aan sociale activiteiten, waaronder de meest populaire zijn wandelen over de heuvel Kočevski rog en de kajaktocht over de rivier. Het heeft veel vaste bezoekers, die hier komen om te genieten van elkaars gezelschap en geweldige sfeer.

De Terme Laško is waarschijnlijk de populairste toeristische bestemming in Slovenië. Het maakt deel uit van het Termana-park, een wellnesscentrum gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Savinja en Rečica. Naast sauna's zijn er een Turks bad, een thermaalbad en een zwembad met koud water, ijswrijven, lakonijum, etc. De sauna's in Slovenië zijn overwegend nudistisch, maar wat veel minder bekend is, is dat in sommige van hen seks is toegestaan! En daar kun je bij de sauna-receptie om vragen.

Wellness Orhideia maakt deel uit van het wellnessresort Termae Olimpia in Snovnik (Čatez in Dolenjske Toplice). Er zijn enkele naaktzwembaden in dit centrum, maar er is zelfs een kunstmatig naaktstrand met thermaal water op het terras en daarom staat het bekend als "het paradijs tussen aarde en lucht". Dit is het meest prestigieuze Sloveense wellnesscentrum en een echt architectonisch juweeltje met ook de verlichtingsgrot op hetzelfde niveau als de zwembaden en een langzame rivier, de onderwatermuziek, de chocoladesauna, de honingmassage, de kamer met waterbedden ...

Op de grens van Slovenië, Hongarije en Oostenrijk ligt de Sončni gaj, het eerste nudistenkamp met thermaal water in heel Europa. De kampliefhebbers zullen verrukt zijn van de natuur en van zijn sanitaire standaard (vooral voor één kamp). Sončni gaj is volledig uitgerust met alles wat de bezoekers nodig hebben, en meer.

Bedankt voor het lezen!

De website nudizam.rs is gemaakt door nudisten en is bedoeld voor huidige en toekomstige nudisten, maar ook voor iedereen die van zee, zon en vrijheid houdt. We staan open voor elke vorm van samenwerking en horen graag uw ideeën en suggesties. U kunt ons schrijven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PS. Als u uw ervaringen en gedachten over nudisme met onze lezers wilt delen, klik dan hier voor ons nudisteninterview.

[size=xx-small]I didn't choose to be naked. I am forced to wear clothes.[/size]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Frivooltje
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #756 door Frivooltje
Zo, eindelijk klaar. Alles vertaald naar het Nederlands.

Zitten echt wel wat pareltjes tussen. Als ik toch eens geld had...

[size=xx-small]I didn't choose to be naked. I am forced to wear clothes.[/size]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.258 seconden
Gemaakt door Kunena