Waarom zijn we zo preuts geworden?


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 4 maanden geleden #86 door Adminuser
Waarom zijn we zo preuts geworden? werd gestart door Adminuser
Vandaag bij Hautekiet op VRT, radio 1.

"Waarom zijn we zo preuts geworden?"

Na het sporten naakt douchen en topless zonnen, het zijn maar twee van die dingen waar vroeger minder van opgekeken werd dan nu. We worden steeds preutser, zeggen waarnemers. Misschien zelfs té preuts?

Naaktheid is in onze maatschappij steeds meer taboe. Van de vrijere seksualiteit en de hippiecultuur die we dankzij mei '68 leerden kennen blijft niet veel meer over. De huidige generatie jongeren doucht in de sportclub met een onderbroek aan. De noodzaak om door monokini te zonnen een statement te maken is verdwenen. En de naakte vrouwen in Playboy zijn verdwenen.

Wat zijn de oorzaken van die nieuwe preutsheid? Er wordt gezegd dat er zodanig veel perfecte lichamen getoond worden in het straatbeeld en de media, dat we steeds meer de neiging voelen om het eigen lichaam te bedekken.

Daarnaast is het ook minder nodig om bloot te tonen. Blote borsten waren vroeger een duidelijk statement tegen de zedige moraal van katholiek Vlaanderen. Monokini zonnen was een pleidooi voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. Die interpretatie is verdwenen.

Herbeluister het programma:  http://www.radio1.be/hautekiet/waarom-zi...s-geworden

[align=right]Origineel gepost door Bartel.[/align]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.219 seconden
Gemaakt door Kunena