Kamer keert zich tegen bebouwing kust


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #82 door Adminuser
Kamer keert zich tegen bebouwing kust was gemaakt door Adminuser
19-01-2016

In de Tweede Kamer doemt een meerderheid op die wil dat minister Melanie Schultz (Infrastructuur) een besluit om bouwen aan de kust mogelijk te maken terugdraait.

Dat bevestigen de diverse partijen aan NU.nl na berichtgeving van het  AD .
Schultz besloot in december het verbod op bouwen buiten de bebouwde kom in kustgebieden op te heffen. Dat zorgde voor weerstand in de Kamer, onder andere bij coalitiepartner PvdA. Inmiddels lijken ook D66, SP, ChristenUnie, GroenLinks, SGP en PvdD zich hierbij aan te sluiten. Samen hebben zij een meerderheid van 77 zetels. "We gaan er graag het gesprek over aan, maar wat ik tot nu toe gezien heb vind ik geen overtuigende argumenten om bebouwing mogelijk te maken", stelt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop tegen NU.nl. "Integendeel, met de bijbehorende infrastructuur lijkt me de druk die op zo'n gebied ontstaat ongewenst."

Schultz
Volgens Schultz zal zeker niet de hele kustlijn worden volgebouwd. Onder andere in natuurgebieden is het al verboden om te bouwen. Volgens Natuurmonumenten blijkt echter dat er al tientallen bouwplannen klaar liggen. PvdA-Kamerlid Yasemin Cegerek in AD. "Dit besluit moet van tafel. Als er volgens de minister amper iets verandert, hoeven we ook de regels niet te veranderen."

Bron:  www.nu.nl/politiek/4200123/kamer-keert-zich-bebouwing-kust.html

[align=right]Origineel gepost door JohnnyvanG.[/align]

Hier een link om je handtekening te plaatsen TEGEN de plannen. www.beschermdekust.nl


Was bij ons in Vlaanderen op TV in CANVAS (nieuwsduiding).

Als ik de reportage zo bekijk gaat het niet over kleinschalige paviljoentjes, maar wel grootschalige bouwprojecten. 
De Natuurfederatie schetst de problematiek heel goed, alsook de maatschappelijke verantwoordelijkheid die nu voor de eerstvolgende 30 jaar moet genomen worden.

http://www.canvas.be/video/terzake/voorj...andse-kust

[align=right]Origineel gepost door Bartel.[/align]


Wat is de Nederlandse kustlijn waard? Moet die blijven zoals hij is: een organisch geheel van duinen, dijken, waterkeringen en strandtenten? Of moet er in de nabije toekomst meer ruimte komen voor toeristische exploitatie?

Daarover is felle discussie ontstaan nadat minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu bekendmaakte het algemene bouwverbod langs de kust te willen opheffen. Tegenstanders vrezen "Belgische toestanden" met hoogbouw en vakantiehuizen vlak achter de duinen of zelfs op het strand.    

Nieuwsuur bezoekt de Zeeuwse kust en spreekt o.a. met verontruste bewoners, een projectontwikkelaar en een Zeeuwse gedeputeerde. Hoe kijken zij naar de bouwmogelijkheden? Minister Schultz is vanavond te gast.

Kleinschalige projecten

De minister wil de verantwoordelijkheid voor de kustlijn decentraliseren, zodat niet Den Haag bepaalt maar de provincies en gemeenten. De kustgebieden krijgen zo de kans om aantrekkelijker te worden, voor bijvoorbeeld toeristen. Maar de hele kust volbouwen, is niet de bedoeling.

"De bedoeling van deze beleidswijziging is om kleinschalige projecten mogelijk te maken. Het beeld is nu dat de kust vol komt te staan met flatgebouwen. Dat is absoluut niet de bedoeling", zei Schultz eerder als reactie op bezorgde geluiden.

Nationale Visie Kust (september 2013)

Vakantiehuisjes

Het voorstel van de minister leidt namelijk tot onrust bij de kustbewoners. Zoals Joost en Koosje Naudts die juist voor de kust en de groene omgeving ooit naar Vlissingen zijn verhuisd. Ze vrezen dat het Nollebos bij Vlissingen straks moet wijken voor vakantiehuisjes. 

"Het begint waarschijnlijk met 240 vakantiehuisjes. Maar die worden dan na tien jaar vervangen door grotere villa's", zegt Joost Naudts. "Dan wordt het hele gebied gewoon verkaveld. Dan is het verloren voor dagrecreatie, voor mensen die hier gewoon even willen zijn."

De gemeente Vlissingen zegt in een reactie aan Nieuwsuur dat het gaat om een idee van een aantal ondernemers. Er is nog niets besloten, maar volgens de wethouder wordt er wel serieus naar de ideeën gekeken. 

Meer te lezen en te bekijken  HIER

[align=right]Origineel gepost door JohnnyvanG.[/align]


Plan is van tafel


En hier is de promo-campagne door .... Compagnie Het Zoute uit Knokke !

http://www.compagniezoute.eu/siteNL/vastgoed3.php

Compagnie Het Zoute heeft samen met andere private investeerders onlangs de handen in elkaar geslagen om de sympathieke badplaats Cadzand-Bad (NL), gelegen op een boogscheut van Knokke, grondig te vernieuwen en te verbeteren tot een stijlvolle badplaats met een natuurlijk karakter, waar de kernkwaliteiten rust, ruimte en vrijheid centraal staan. Een eerste project in dit kader is het project Duinhof. Moderne lodges in een schitterend duin -en waterlandschap nabij het Veerse Meer.
...

Zoals een bekend spreekwoord zegt : "Als de Vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen".

[align=right]Origineel gepost door Bartel.[/align]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.222 seconden
Gemaakt door Kunena