Katrien (34) bezocht voor het eerst een naturistencamping


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #107 door Adminuser
Katrien en haar man gingen op bezoek bij haar zwagers, die hun zomers doorbrengen op een naturistencamping. Dat was even wennen… 

In de rubriek De dag nadat in Libelle, vertelt Katrien haar verhaal. 

“Het is al warm als ik wakker word en het eerste wat ik doe, is een duik nemen in de rivier. Naakt. Als ik terugga naar onze tent hoef ik me niet aan te kleden. Ik droog me af, doe mijn slippers aan en loop naar de kampeerwinkel voor stokbrood. Ik heb nog nooit in m’n blootje brood gehaald, maar ik doe net alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Niemand draagt hier immers kleding. Mijn man Chris heeft er meer moeite mee. Gisteravond zei hij dat hij geen dag langer wil blijven. Hij vindt al die mensen in hun blote kont een bespottelijk gezicht.”

Een wonderschone plek 
“Het was niet mijn idee om naar een naturistencamping te gaan. Ik ben niet zo’n naaktloper, ga zelfs zelden naar een sauna. Maar de broers van mijn man gingen al jaren met hun vrouwen naar deze camping in de Franse Cévennes en volgens hen was het een wonderschone plek. Veel ruimte, prachtige natuur, een rivier om in te zwemmen. Over óf ik eigenlijk wel naar een naturistencamping wilde, had ik niet echt nagedacht. We zouden ze opzoeken en als het niet beviel, zouden we meteen weer vertrekken.”

Pingpongen in je blootje 
“Gistermiddag kwamen we na een helse tocht aan. We moesten in onze oude Volvo over smalle bergweggetjes vol onmogelijke haarspeldbochten rijden. Ik zat achter het stuur omdat Chris geen rijbewijs heeft, en toen er een tegenligger kwam, raakte ik in paniek. Toen we eindelijk onze bestemming bereikten, was onze eerste kennismaking met de naturistencamping twee naakte mannen die fanatiek stonden te pingpongen. Ik keek naar hun bungelende klokkenspel en stond aan de grond genageld. Maar terug via al die haarspeldbochten wilde ik ook niet.”

Doodgewoon 
“In de kleine kampeerwinkel is het druk. Mannen, vrouwen en kinderen schuiven langs elkaar heen. Iemand botst tegen me aan, ik deins terug. Opeens ben ik me bewust van mezelf en mijn omgeving. Ik probeer niet te staren, maar ik kan het niet helpen. Ik zie geslachtsdelen in allerlei soorten en maten. Ik had me nooit gerealiseerd dat naakt zo veel verschillende verschijningsvormen kent. Voor me in de rij staat een man in zijn blote kont, maar hij draagt wel een T-shirt en sandalen met sokken. Ik doe m’n best om niet te lachen. De eigenares van de camping zit naakt achter de kassa. Weer doe ik alsof het allemaal doodgewoon is. Gistermiddag wees haar man ons op de brommer de weg naar onze kampeerplek. We reden achter hem aan. Nooit geweten dat een man in zijn blootje op de brommer zo’n komisch gezicht is. Toen we de tent opzetten, vroegen we ons vertwijfeld af of we direct uit de kleren moesten. Aangezien we bij de tent veel privacy hebben, zijn we meteen all the way gegaan.”

Handdoeken en klapstoeltjes 
“Chris heeft het ontbijt klaargezet. ‘Ik ga echt niet naakt een boodschap doen’, zegt hij. ‘Morgen gaan we hier weg’. ‘Mooi niet’, zeg ik. Ik ga voorlopig die berg niet meer op. Aan het einde van de ochtend komen de twee broers van Chris met hun vrouwen koffiedrinken. Ik heb mijn zwagers nog nooit zonder kleding gezien en probeer er niet te veel over na te denken. Als ze aan komen lopen, doe ik weer alsof ik het heel vanzelfsprekend vind. Ik omhels mijn zwagers en voel hun lijven. Niemand van ons maakt grappen, zo van: kijk ons nou eens staan. We gaan gewoon gezellig koffiedrinken. Naakt. Mijn schoonfamilie is duidelijk geoefend. De mannen zitten op hun handdoeken op de klapstoeltjes zoals ze altijd zitten: met de benen wijd. Ik probeer zo discreet mogelijk te zitten met over elkaar geslagen benen. We vertellen over de twee pingpongende mannen. Ja, beaamt mijn schoonfamilie, het is even wennen.”

Zonnen bij de rivier 
“Als ze weer weg zijn, moeten Chris en ik ontzettend lachen. Dat iedereen zo serieus bloot is, wekt op de lachspieren. Dan pakken we onze boeken en handdoeken en lopen naar de rivier. We zwemmen, zonnen en lezen wat. Het is heel rustig ondanks het hoogseizoen. Nog nooit hebben we op zo’n mooie plek midden in de natuur gekampeerd. Ik merk ook dat het went, het bloot zijn. Ik geniet er zelfs van om zonder kleding rond te lopen. Ik voel me vrij op een manier die ik niet ken.”

Beoordelen 
“Tegen de avond gaan we naar het kleine restaurant van de camping. We nemen onze handdoek mee, want we hebben geleerd dat een naturist een handdoek op het zitvlak van de stoel legt. Op het terras drinken we een biertje. De sfeer is heel ongedwongen. Ik kijk naar de andere campinggasten en besef dat ik niemand op zijn uiterlijk kan beoordelen. Dat vind ik leuk. Hoewel Chris er nog steeds moeite mee heeft, zit hij er redelijk ontspannen bij. Als de twee mannen van gisteren komen aan lopen en een potje gaan tafeltennissen, kijken we niet eens meer gek op. Alles went.”

Bron:  libelle.nl

[align=right]Origineel gepost door JohnnyvanG.[/align]

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.196 seconden
Gemaakt door Kunena