Nieuwe locatie naaktstrand Noord Aa (Zoetermeer)


Rendering Error in layout Widget/Social: Call to a member function exists() on null. Please enable debug mode for more information.
  • Adminuser
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #171 door Adminuser
27-12-2015

Met ingang van 2017 wordt het naaktstrand in Noord Aa verplaatst naar de westelijke zijde van het strandgedeelte. Dit is de positieve uitkomst van onderhandelingen tussen NFN, vaste bezoekers en gemeente.

Om de nieuwe locatie geschikt te maken vinden nog wel enige werkzaamheden plaats. Het naaktstrand moet zodanig worden ingericht dat wandelaars niet ongewenst met naaktrecreanten worden geconfronteerd. Ook moet het strand qua oppervlakte nog iets worden vergroot om goed aan de behoeften van de bezoekers te voorzien. De partijen zijn bezig om hier de puntjes op de i te zetten.

Wel is de gemeente aan de eerdere wens van de naaktrecreanten tegemoet gekomen om een goede scheiding tussen naaktstrand en homo-ontmoetingsplaats te houden. Ook is de gemeente bereid een deel van de dam te verwijderen, die nu voor het strand ligt. Hierdoor wordt de inkijk op het naaktstrand belemmerd en kunnen de strandbezoekers ook goed het meer in om te zwemmen. Tenslotte wordt sanitair op het strand geplaatst.
http://www.zoetermeer.nl/plaat.php?fileid=152740&f=c03228d34cf6170b385680b30bfead3ded92a8bab0ca4898e913b008f26823979501549fb199c3f5d148c196caf9de354be1fd963560cfb75245725a26474215

Het huidige naaktstrand, dat ingeklemd zit tussen twee textielstranden, moet verplaatst worden omdat men wederzijds af en toe hinder van elkaar ondervindt. Uit protest tegen een eerder gepubliceerde verplaatsing verzamelden de vaste bezoekers 150 handtekeningen om dit plan te verhinderen. Dit verstevigde de onderhandelingspositie van NFN en de vaste bezoekers die al met elkaar spraken over de verplaatsing. Alle partijen zijn uiteindelijk tevreden over het bereikte resultaat. Toch zullen enkele bezoekers wel even slikken, als zij straks hun geliefde plekje na 30 jaar moeten omruilen.
Origineel gepost door JohnnyvanG.


01-07-2016

Nieuw naaktstrand is aan zicht onttrokken
Na een lobby van de belangenorganisatie voor naaktrecreanten, NFN, gaat de gemeente het nieuwe naaktstrand aanleggen aan de oostzijde van de Noord Aa. Het strand wordt wel iets kleiner. Eerder liet de gemeente weten het bestaande naaktstrand, dat nu tussen het kinderstrand en de grote ligweides ligt, te willen verplaatsen richting de homo-ontmoetingsplaats. Naaktrecreanten waren bang dat het naaktstrand hier een verlengde van zou worden en wilden de twee gebieden in ieder geval van elkaar gescheiden hebben. 

De belangenorganisatie voor naaktrecreanten, NFN, zamelde als protest handtekeningen in om een signaal af te geven richting de gemeente. Na diverse onderhandelingen, is de gemeente nu akkoord gegaan met een andere locatie. 

Het nieuwe naaktstrand komt aan de oostzijde van de Zoetermeerse plas. Een groene wal met lichte begroeiing vormt een fysieke afscheiding met de andere recreanten. Doordat de pier, die nu bij de oostzijde ligt, deels wordt afgebroken, behouden de naaktrecreanten volgens de NFN een 'weids uitzicht'. De sanitaire voorzieningen, waar de NFN ook voor pleitte, worden erbij gebouwd. "Door de ligging kijken andere recreanten niet meer uit op het naaktstrand", reageert Bernd Huijser van de NFN.

Herinrichting
De verplaatsing maakt deel uit van de herinrichting van de Noord Aa. Op dit moment ligt het naaktstrand tussen twee stranden waar kinderen en andere recreanten gebruik van maken. Ook niet ideaal, aldus Huijser. "Op de nieuwe locatie hebben de verschillende groepen mensen geen last meer van elkaar. De homo-ontmoetingsplaats wordt meer naar achteren verplaatst en ook fysiek gescheiden van het naaktstrand."

De belangenorganisatie zegt over het algemeen blij te zijn met de uitkomst van de onderhandelingen. Alhoewel die volgens Huijser niet heel gemakkelijk verliepen. "De bezoekers vinden het nog steeds jammer dat ze hun bestaande plek moeten verlaten. Daardoor was er van begin af aan al weerstand tegen het plan. Ze zien nu ook wel in dat deze uitkomst beter is. De samenwerking tussen de gemeente en de naaktrecreanten is uiteindelijk goed verlopen," aldus Huijser. 

Het naaktstrand wordt wel iets kleiner. "Het zal rustiger worden." Op dit moment wordt er aan het strand gewerkt. Naar verwachting is de nieuwe plek in 2017 te bezoeken.

Bron:  ad.nl
Origineel gepost door JohnnyvanG.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.221 seconden
Gemaakt door Kunena